Obiceiuri productive de peste an
Salut! Sunt Sebastian și ți-am pregătit un articol despre „Obiceiuri productive de peste an”. Obiceiuri care îți aduc bunăstare și care te conduc către o viață echilibrată, organizată.
Diferența esențială între oamenii de success și oamenii mediocri este dată de obiceiurile practicate zilnic, de obiceiurile din sfera în care doresc să obțin performanță.
Nu există destin. EXISTĂ doar obiceiuri bune sau proaste.
Gândurile și emoțiile noastre declanșează acțiunile noastre. Acțiunile noastre repetate ne definesc obiceurile noastre. Totalitatea obiceurilor noastre ne definesc destinul nostru.
Iată 12 obiceuri pe care ți le propun să le instalezi pe perioada anului.
Obiceiul.1: Studiază 3 cărți pe luna. Alege cărți de dezvoltare personală sau profesională, de la mentorii care te inspiră sau lideri în domeniu. Acele cărți care îți susțin dezvolarea ta sau a afacerii, dezvoltarea abilităților tale. Atentie! 3 cărți * 12 luni = 36 cărți * 5ani = 180 cărți. Asta înseamnă că în 5 ani poți să ajungi expert în orice domeniu de activitate.
Obiceiul.2: Dezvoltă 4 abilități noi. Alege între 2 și maxim 4 abilități personale sau profesionale și studiază focusat în direcția de dezvoltare. În prezent studiez 2 abilități 6 luni, după care alte 2 în următoarele 6 luni. În principiu ai nevoie cam de 3 până la 6 luni să stăpânești abilitatea respectivă.
Obiceiul.3: Planifică obiectivele unei luni. La început de lună alocă două ore și evaluează rezultatele, notează activitățile sau obiectivele atinse, evaluează acțiunile eșuate. Vezi ce ai de replanificat după care planifică activitățile din luna viitoare. Planifică precum un bun strateg.
Obiceiul.4: Evaluarea bugetului. La sfârșitul unei luni aloca 30 minute și evaluează cheltuielile. Ai un sistem de organizare al banilor? Iată propunerea noastră: CLICK AICI
Obiceiul.5: Asumă-ți provocări lunare. În fiecare lună încearcă lucruri noi, alocă timp pentru a accepta provocări noi, experiențe noi. Ieși în mod constant din zona ta de confort.
Obiceiul.6: Stabilește planul anului. La sfârșitul anului alocă 1 maxim 2 zile a câte 2-4 ore și fa planul pentru anul viitor. Evaluează rezultatele și celebreză reușitele. Stabilește obiective congruente în cele 8 arii ale vieții tale: Sănătate, Relații, Evoluție personală, Dezvolarea abilităților profesionale, Afacere, Financiar, Distracție și Contribuție.
Obiceiul.7: Implementează 4 obiceiuri . Instalează între două și patru obiceiuri în fiecare luna, maxim 4 obiceiuri în funcție și de complexitate. Mă refer mai mult la micro-obiceiuri. Ai AICI un articol cu 18 obiceiuri.
Cantitatea de energie și voința este limitată așa că folosește-o inteligent în instalarea obiceiurilor.
Obiceiul.8: Concedii regulate. Nu uita de tine. Ideal este să ai o ieșire în fiecare lună timp de 2 zile, undeva în natură, sa te detașezi și recentrezi. Asta te ajută să te relaxezi împreuna cu familia și prietenii însă îți dezvolta chiar și noi perspective de afaceri. Nu uita de 2 concedii, 1 săptamână vara și o săptămână iarna. Nu e deloc mult! Și de sărbători stai cu familia și nu uita de zilele lor de naștere.
Obiceiul.9: Evaluarea la 6 luni. În luna a șasea, adică la jumatea anului ia-ți o zi și evaluează reușitele din anul precedent și vezi ce ai de făcut pentru următoarele 6 luni, astfel încat să fie un an reușit pentru tine.
Obiceiul.10: Creșteri progresive. Propune-ți creșteri progresive de 20, 50 sau 100% în fiecare din ariile vieții. Asta în detrimentul salturilor de moment și bruște care deseori sunt urmate de căzături la fel de mari. Progresul este mai important decât perfecțiunea.
Obiceiul.11: Stabilește scopul nr.1 al anului. Care este acel lucru numărul 1 pe care vrei să-l realizezi și pe care nu poți să termini anul fără a-l face? Din toate obiectivele tale alege-l pe acela care este cel mai semnificativ și lucrează la el până îl duci la îndeplinire.
Obiceiul.12: Refresh la viață. La perioade regulate de 12 luni aruncă sau donează toate lucrurile pe care nu le-ai folosit în ultimile 6-12 luni și care nu mai au întrebuințare în viata. Donează cărțile, hainele și obiectele pe care nu le mai folosești. Fă loc la lucruri noi și fa asta în mod regulat.
Cantitatea de energie și voință este limitată, așa că unul dintre secretele performanței este să folosim energia și disciplina în instalarea de obiceiuri productive.
“Este mai greu să-ți formezi obiceiuri bune, dar este ușor să trăiești cu ele. Este ușor să-ți formezi deprinderi proaste, dar este greu să traiești cu ele.”
Daca ti-a placut, te rog sa lasi un comment si dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni ! La cat mai bune obiceiuri productive. > Sebastian BALA