Sebastian BALA.ro

Obiceiuri productive de peste an

Salut! Sunt Sebastian și ți-am pregătit un articol despre „Obiceiuri productive de peste an”. Obiceiuri care îți aduc bunăstare și care te conduc către o viață echilibrată și organizată.

Diferența esențială între oamenii de succes și oamenii mediocri este dată de obiceiurile practicate zilnic, de obiceiurile din sfera în care doresc să obțină performanță.

Nu există destin. EXISTĂ doar obiceiuri bune sau proaste.

Gândurile și emoțiile noastre declanșează acțiunile noastre. Acțiunile noastre repetate ne definesc obiceiurile. Totalitatea obiceiurilor noastre ne definesc destinul.

Iată 12 obiceiuri pe care ți le propun să le instalezi pe perioada anului:

Obiceiul 1: Studiază 3 cărți pe lună. Alege cărți de dezvoltare personală sau profesională, de la mentorii care te inspiră sau lideri în domeniu. Acele cărți care îți susțin dezvoltarea ta sau a afacerii, dezvoltarea abilităților tale. Atenție! 3 cărți * 12 luni = 36 cărți * 5 ani = 180 cărți. Asta înseamnă că în 5 ani poți să ajungi expert în orice domeniu de activitate.

Obiceiul 2: Dezvoltă 4 abilități noi. Alege între 2 și maxim 4 abilități personale sau profesionale și studiază focusat în direcția de dezvoltare. În prezent studiez 2 abilități timp de 6 luni, după care alte 2 în următoarele 6 luni. În principiu, ai nevoie de 3 până la 6 luni să stăpânești abilitatea respectivă.

Obiceiul 3: Planifică obiectivele unei luni. La început de lună, alocă două ore și evaluează rezultatele, notează activitățile sau obiectivele atinse, evaluează acțiunile eșuate. Vezi ce ai de replanificat, apoi planifică activitățile din luna viitoare. Planifică precum un bun strateg.

Obiceiul 4: Evaluează bugetul. La sfârșitul unei luni, alocă 30 de minute și evaluează cheltuielile. Ai un sistem de organizare al banilor? Iată propunerea noastră: CLICK AICI.

Obiceiul 5: Asumă-ți provocări lunare. În fiecare lună încearcă lucruri noi, alocă timp pentru a accepta provocări noi, experiențe noi. Ieși în mod constant din zona ta de confort.

Obiceiul 6: Stabilește planul anului. La sfârșitul anului, alocă 1 maxim 2 zile a câte 2-4 ore și fă planul pentru anul viitor. Evaluează rezultatele și celebrează reușitele. Stabilește obiective congruente în cele 8 arii ale vieții tale: Sănătate, Relații, Evoluție personală, Dezvoltarea abilităților profesionale, Afacere, Financiar, Distracție și Contribuție.

Obiceiul 7: Implementează 4 obiceiuri. Instalează între două și patru obiceiuri în fiecare lună, maxim 4 obiceiuri în funcție și de complexitate. Mă refer mai mult la micro-obiceiuri. Ai AICI un articol cu 18 obiceiuri.

Obiceiul 8: Concedii regulate. Nu uita de tine. Ideal este să ai o ieșire în fiecare lună timp de 2 zile, undeva în natură, să te detașezi și recentrezi. Asta te ajută să te relaxezi împreună cu familia și prietenii, însă îți dezvoltă chiar și noi perspective de afaceri. Nu uita de 2 concedii, 1 săptămână vara și o săptămână iarna. Nu e deloc mult! Și de sărbători stai cu familia și nu uita de zilele lor de naștere.

Obiceiul 9: Evaluarea la 6 luni. În luna a șasea, adică la jumătatea anului, ia-ți o zi și evaluează reușitele din anul precedent și vezi ce ai de făcut pentru următoarele 6 luni, astfel încât să fie un an reușit pentru tine.

Obiceiul 10: Creșteri progresive. Propune-ți creșteri progresive de 20, 50 sau 100% în fiecare din ariile vieții. Asta în detrimentul salturilor de moment și bruște care deseori sunt urmate de căzături la fel de mari. Progresul este mai important decât perfecțiunea.

Obiceiul 11: Stabilește scopul nr. 1 al anului. Care este acel lucru numărul 1 pe care vrei să-l realizezi și pe care nu poți să termini anul fără a-l face? Din toate obiectivele tale, alege-l pe acela care este cel mai semnificativ și lucrează la el până îl duci la îndeplinire.

Obiceiul 12: Refresh la viață. La perioade regulate de 12 luni, aruncă sau donează toate lucrurile pe care nu le-ai folosit în ultimele 6-12 luni și care nu mai au întrebuințare în viața ta. Donează cărțile, hainele și obiectele pe care nu le mai folosești. Fă loc la lucruri noi și fă asta în mod regulat.

Cantitatea de energie și voință este limitată, așa că unul dintre secretele performanței este să folosim energia și disciplina în instalarea de obiceiuri productive.

“Este mai greu să-ți formezi obiceiuri bune, dar este ușor să trăiești cu ele. Este ușor să-ți formezi deprinderi proaste, dar este greu să trăiești cu ele.”

Dacă ți-a plăcut, te rog să lași un comentariu și să dai SHARE la acest articol astfel încât să inspirăm cât mai mulți oameni! La cât mai bune obiceiuri productive.

Cu respect si apreciere, Sebastian Bala

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *