Sebastian BALA.ro

Explorând subtilitățile dintre Succes, Fericire și Împlinire


Salutare, drag cititor,

În acest articol, vom explora diferențele esențiale între Succes, Fericire și Împlinire. Recent, într-o discuție cu un prieten de-al meu, Tano Everardo, un individ extrem de inteligent și deschis în multe aspecte, am abordat subiectul menționat anterior, și anume: „Diferențele esențiale între Succes, Fericire și Împlinire” și „De ce majoritatea oamenilor nu sunt fericiți?”

Te-ai întrebat vreodată care sunt aceste diferențe?

Fiind curios, atât ca individ cât și ca trainer, am realizat că noi, oamenii, avem șanse să atingem sau să ne satisfacem doar acele aspecte pe care le înțelegem și le definim clar. În absența acestei clarități, căutarea noastră devine un demers nebunesc după ceva ce există doar la nivel conceptual sau abstract. Majoritatea oamenilor au înțeles că succesul material sau financiar nu ne aduce fericirea și, în consecință, am început această căutare a fericirii în alte direcții.

Dar totuși, de ce majoritatea oamenilor nu sunt încă fericiți?

Te provoc să explorăm împreună această întrebare, renunțând la programele de NLP exagerate.

Pentru a înțelege ceva, consider că este crucial să îl definim. Aceasta este tehnica mea și, în urma acestei abordări, iată ce am descoperit:

  • Succesul se referă la obținerea unui rezultat favorabil sau pozitiv în urma unei acțiuni; este sinonim cu reușita sau izbânda.
  • Fericirea este starea de mulțumire sufletească intensă și deplină.
  • Împlinirea se referă la realizarea valorilor și nevoilor umane înalte, cum ar fi contribuția și evoluția; este asociată cu o înălțare spirituală și o satisfacție sufletească profundă.

Căutăm o stare de bine pe care o asociem cu diverse lucruri sau acțiuni, iar atunci când o atingem, resimțim acea intensitate interioară. De fapt, nu căutăm direct succesul, fericirea sau împlinirea în sine, ci starea pe care le asociem cu acestea.

Din perspectiva mea, în profunzimea sufletului nostru, căutăm împlinirea și eliberarea de constrângeri și atașamente, chiar dacă poate că nu suntem întotdeauna conștienți de aceasta.

Nu îmi propun să transform acest articol într-o discuție despre suflet și alte concepte profunde, cel puțin nu aici. Aceste subiecte sunt delicate și personale pentru fiecare dintre noi, motiv pentru care te invit la un Program de Autocunoaștere despre Valori Personale, unde putem înțelege și descoperi cu adevărat ce ne împlinește pe fiecare dintre noi, care sunt valorile noastre personale și care este ordinea lor de importanță în viața noastră.

Este un program lipsit de valoare materială, deoarece valorile noastre, așa cum sugerează și denumirea lor, nu pot fi evaluate în termeni monetari.

Detalii despre program și modalitatea de participare pot fi găsite mai jos:

[Link către programul despre valori personale]

Îți mulțumesc că te alături acestei călătorii de autocunoaștere și descoperire. Sper că vei găsi lucrurile care te împlinesc cu adevărat.

Cu stima și respect,

Sebastian Bala

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *