Sebastian BALA.ro

Eliberarea de sentimentul de vinovatie.

„Eliberarea de sentimentul de vinovatie.”

Salutare aici Sebastian. 

In primul rand de unde apare vinovatia?

Sentimentul de vinovatie are ca si sursa, doua cauze majore.

„Lipsa de iubire impreuna cu critica distructiva la pachet.”

De ce folosesc alti oameni invinovatirea?

Oamenii se folosesc de Vinovatie ca si unealta de control a celorlalti. Folosesc acest sentiment pentru a manipula persoane din jur, pentru a se comporta sau reactiona cum isi doresc si asta provine dintr-o lipsa atat de etica si integritate cat si din lipsa de putere de influentare.

Cum putem sa ne eliberam de sentimentele de vinovatie?

  1. In primul rand elimina din viata ta critica autodistructiva.Nu te mai critica pe tine.
  2. Refuza sa-i critici pe ceilalti, sa-i mai acuzi, sa-i mai invinovatesti.Nimeni nu e vinovat, doar tu esti raspunzator de ceea ce ti se intampla.
  3. Refuza categoric manipularea din partea altora prin acuzatiipe care le fac asupra ta, atat prin cuvinte cat si prin comporatament, atitudine.

Pentru asta puteti folosi cateva tehnici:

– Tehnica „Tacerii”: refuzati vehement sa le mai raspundeti inapoi. „Nu am de gand sa-ti raspund inapoi.”

– Tehnica „StopJoc”: ii poti intreba direct „Incerci cumva sa ma faci sa ma simt vinovat?”, te anunt ca a invinuii pe cineva nu este un mod bun de a mentine relatiile.

  1. Refuzati sa-i vorbiti pe altii intr-un mod urat, sa vorbiti despre vinovatia lor.Refuzul de a barfi, pune capat la a plimba „murdariile” pe care le fac alti oameni.

~ Asigura -te ca ceea ce spui despre alti este ceea ce doresti sa fie adevarat pentru tine.

  1. Practica legea iertarii: suntem sanatori din punct de vedere psiho-emotional, direct proportional cu masura in care putem ierta si uita jicniriile care ne-au fost aduse.

Avem de iertat 3 tipuri de persoane in viata noastra:

  1. Parintii. Iertandu-i va ridicati deasupra suferintelor din copilarie si va iertati parintii, caci au facut tot ceea ce au putut cu ce au avut la indemna.

~ ii iertam din inima, le poti spune direct va iert pentru tot

~ ii ierti fizic, ii vizitezi, contactezi telefonic daca e mai dificil sa o spui fata in fata

~ ii ierti printr-o scrisoare, (daca sunt la distanta sau nu mai sunt in viata)

  1. Ierti alte persoane care te-au ranit.Nu trebuie sa-ti placa persoana ci doar va eliberati de ea. Oricare ar fi fost situatia, tu te-ai bagat singur in ea! Ai fi putut-o opri? ai fost responsabil.

Imi asum  intreaga responsabilitate pentru relatia cu ….. (numele persoanei) Te iert pentru tot ce mi-ai facut intr-un fel sau altul, in mod constient sau inconstient …… (poti enumera lucrurile pe care ti le-a facut) si iti doresc tot binele din lume.

C Ma iert pe mine insumi. Iertati-va pentru toate greselile si toate  lucrurile prostesti pe care le-ati facut si asta pentru ca nu sunteti perfecti.

Actul iertarii de sine si a eliberarii emotionale este unul spiritual, emotional si mental si va ajuta sa mergeti inainte. Este un act prin care va eliberati pe voi si ii puteti elibera si pe altii.

  1. Cere-ti iertare.In cazul in care ai gresit fata de o persoana, recunoaste-ti responsabilitatea si fii sincer cu tine si cu persoana respectiva. Faptul ca iti pare rau din suflet, are o putere miraculoasa asupra sufletului. Transmite un sincer „imi pare rau pentru situatia…” indiferent cum va reactiona persoana te vei elibera pe tine.

„Fii responsabil de sentimentele tale, de actiuniele tale, de viata ta.”

– sursa „Succesul in viata” – Brian Tracy

Link articol: https://www.sebastianbala.ro/eliberarea-de-sentimentul-de-vinovatie/

Hey, salutare tie cititorule, astazi poti gasi in acest articol „Diferente esentiale intre Succes, Fericire si Implinire”

Zilele trecute m-am intalnit cu un prieten la sala, Tano Everardo (un tip extrem de inteligent si dezvoltat in multe laturi), si printre altele discutam de „Diferente esentiale intre Succes, Fericire si Implinire” si „De ce majoritatea oamenilor nu sunt fericiti?”🤯

Sunt curios, tu sti care sunt diferentele intre SUCCCES, FERICIRE si IMPLINIRE?

Curios cum sunt ca om si ca trainer, mi-am dat seama ca oamenii (cat si eu) vom putea atinge sau satisface doar acele lucruri pe care le intelegem si le definim clar, altfel este o goana nebuna dupa ceva ce exista doar la nivel de „concept” sau de gandire abstracta. (teorie cum spun alti)

Marea majoritatea a oamenilor au inteles ca nu Succesul ne face Fericiti si am inceput aceasta goana dupa fericire (si mai putin dupa succes material sau financiar)  si totusi

De ce majoritatea oamenilor nu sunt totusi fericiti?”

(te invit sa descoperim asta impreuna – lasand programe de nlp-uri exagerate)😱

Pentru a intelege un lucru in primul rand il definesc, cel putin asta e tehnica mea, si iata ce am descoperit:

👉SUCCÉS – se refera la un rezultat favorabil, pozitiv (al unei acțiuni); reușită, izbândă.👨‍🚀

👉FERICIRE – Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină.🤩

👉IMPLINIRE –se refera la implinirea valorilor si conditiilor umane (nevoi inalte precum contributie, evolutie), inaltare spirituala; implinire sufleteasca.😍

Noi cautam o stare de bine pe care o asociem cu diverse lucruri sau actiuni, si atunci cand o atingem, tindem sa aveam acea intensitate interioara. Defapt noi nu cautam succesul, cautam o starea asociata cu el, la fel si fericirea si cu implinirea. 👽

Din punctul meu de vedere, in adancul sufletului nostru cautam IMPLINIREA si ELIBERAREA de conditionari si atasamente, iar asta cel mai probabil nu stim sa o explicam. 🤩

Nu doresc sa transform acest articol in ceva despre suflet si chestii produnde :D, cel putin nu aici.

Sunt totusi lucruri foarte fine si subiecte delicate pentru fiecare din noi, motiv pentru care te invit la un

👉 >Program de Autocunoastre despre Valori Personale<

in care intelegem si descoperim defapt ce ne IMPLINESTE pe fiecare din noi, care ne sunt valorile persoanle si care este ordinea importanței in viata fiecăruia.

Este un program fara valoare materiale datorita faptului ca Valorile noastre (precum si denumirea de valori) nu au pret sau cel putin nu ar trebui sa punem pret in satisfacerea lor.

Detalii despre program si participare mai jos:

https://www.sebastianbala.ro/valori-personale/

Multumesc ca esti altături de noi în aceasta calatorie de autocunoaștere si descoperire. Sper sa descoperi lucrurile care te implinesc cu adevarat, Cu stima si respect Sebastian BL

Link articol https://www.sebastianbala.ro/diferente-esentiale-intre-succes-fericire-si-implinire/

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *