Sebastian BALA.ro

Cum sa-ti descoperi Potentialul

Salutare, aici Sebastian.

Astăzi ți-am pregătit un material și totodată un exercițiu despre potențialul uman și mai ales despre „Cum să-ți descoperi potențialul”.

Ce este potențialul uman?

Conform DEX, potențial înseamnă „care are în sine toate condițiile esențiale pentru realizare, care există ca posibilitate, care există în mod natural sau virtual.”

Personal, consider că potențialul uman este acea combinație de factori care depind în primul rând de tine pentru a-i cunoaște și valorifica, prin care poți atinge un rezultat maxim într-o arie a vieții, sector de activitate sau într-o activitate care te implică.

De ce spun că depinde în primul rând de tine?

Pentru că tu trebuie să-ți cunoști talentele, abilitățile și valorile tale, să te cunoști pe tine însuți și să le pui în valoare.

Din păcate, pentru tine, pentru mine și pentru alții, nu va veni nimeni să te pună în valoare. De tine depinde să-ți hrănești valorile, să descoperi acele elemente esențiale și unice care zac în tine și care merită scoase la suprafață pentru a străluci în domeniul tău de activitate.

Potențialul uman (personal) este acea forță latentă care este în tine și așteaptă să iasă la lumină pentru a genera rezultate, pentru a aduce beneficii oamenilor și pe acest glob; este acea putere care depășește chiar mintea logică.

Cum descoperim potențialul uman și care sunt acele elemente care îl definesc?

Am pregătit o listă cu 9 elemente care definesc acest potențial, pe care le vei regăsi mai jos. Te rog să completezi răspunsurile la cele 9 întrebări cu cât mai multe detalii, iar apoi la fiecare din cele 9 casete să pui unul, două sau poate trei răspunsuri punctuale (vei înțelege ulterior de ce să urmezi acești pași).

Te invit să aloci 1 minut pentru fiecare întrebare. Scrie răspunsuri cât mai clare.

  1. Care este PASIUNEA ta? Ce nu te lasă să dormi noaptea?
  2. La ce fel de activități ești CHEMAT de ceilalți să ajuți?
  3. Unde ești APRECIAT de ceilalți?
  4. Ce anume CER clienții tăi să faci pentru ei? Ce îți cer mai mult, să faci mai bine?
  5. La ce activități ești TALENTAT?
  6. Unde ai putea fi BINE PLĂTIT?
  7. Care sunt acele activități pe care le faci și te încarcă cu ENERGIE?
  8. Care îți sunt VALORILE? Care activități îți hrănesc valorile?
  9. Unde ai EXPERIENȚĂ?

După ce ai răspuns la aceste întrebări, te invit să iei două-trei răspunsuri concrete, punctuale, la fiecare întrebare și să le treci pe următoarea planșă.

După ce ai răspuns la toate întrebările, te invit să cauți care sunt 3-5 puncte comune, adică acele elemente care converg către centrul cercului. Ideea este să-ți imaginezi acest potențial ca o imbinare de mai mulți factori.

Toți am fost lăsați pe acest PAMÂNT cu un anumit POTENȚIAL care așteaptă să fie pus în valoare.

Este datoria ta, a noastră a fiecăruia să ne punem în valoare și să inspirăm pe ceilalți să ajungă la adevărata lor valoare.

Sper ca acest material să te inspire și să găsești adevărata putere din tine.

Dacă ți-a plăcut, te invit să dai share la acest articol astfel încât să inspirăm cât mai mulți oameni.

Cu deosebit respect, Sebastian Bala

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *