Sebastian BALA.ro

Cum sa-ti descoperi Potentialul

Salut, aici Sebastian. Astazi ti-am pregatit un material si totodata un exercitiu despre potentialul uman si mai ales despre „Cum sa-ti descoperi Potentialul”

Ce este potentialul uman?

Conform DEX POTENȚIÁL, -Ă, (Ipotențiali, -e, adj., (IIpotențiale, s. n. I. Adj. 1. Care are în sine toate condițiile esențiale pentru realizare, care există ca posibilitate, care există în mod natural sau virtual.

Personal, consider ca potentialul uman este acea combinatie de mai multi factori, care depind de tine in primul rand sa-i cunosti si sa-i valorizez, prin care poti atinge un rezultat maxim intr-o arie a vietii, sector de activitate sau intr-o activitate care te implica.

De ce spun ca depinde in primul rand de tine?

Pai, datorita faptului ca tu trebuie sa-ti cunosti talentele, abilitatile si valorile tale adica sa te cunosti pe tine insuti, ceea ce tot de tine depinde sa le si pui in valoare.

Din pacate pentru tine, pentru mine cat si pentru altii nu va veni nimeni sa te puna in valoare. De tine depinde sa iti hranesti valorile, sa descoperi acele elemente esentiale, unice care zac in tine si care merita scoase la suprafata pentru a straluci in domeniul tau de activitate.

Potentialul uman (personal) este acea forta latenta care este in tine si asteapta sa iasa la lumina pentru a genera rezultate, pentru a aduce beneficii oamenilor si pe acest glob, este acea putere care depaseste chiar mintea logica.

Cum descoperim potentialul uman si care sunt acele elemente care il definesc?

Am pregatit o lista cu 9 elemente care definesc acest potential, dupa cum vei regasi mai jos. Ce te rog sa faci, este sa completezi raspunsurile la cele 9 intrebari cu cat mai multe detalii si ulterior la fiecare din cele 9 casute sa pui unul, doua sau poate 3 raspunsuri punctuale (vei intelege ulterior de ce sa urmezi intocmai acesti pasi).

Te invit sa aloci 1 minut la fiecare intrebare. Scrie raspunsuri cat mai clare.

  1. Care este PASIUNEA ta? Ce nu te lasa sa dormi noaptea ?
  2. La ce fel de activitati esti CHEMAT de catre ceilalti sa ajuti?
  3. Unde esti APRECIAT de catre ceilalti?
  4. Ce anume CER clientii tai sa faci pentru ei? Ce iti cer mai mult, sa faci mai bine ?
  5. La ce activitati esti TALENTAT?
  6. Unde ai putea fi BINE PLATIT?
  7. Care sunt acele activitati pe care le faci si te incarca cu ENERGIE?
  8. Care iti sunt VALORILE? Care activitati iti hranesc valorile ?
  9. Unde ai EXPERIENTA ?

Dupa ce ai raspuns la aceste intrebari ce te invit sa faci este sa iei doua-trei raspunsuri concrete, punctuale la fiecare intrebare si sa le treci in urmatoare plansa.

Dupa ce ai raspuns la toate intrebarile, te invit sa cauti care sunt 3-5 puncte comune, adica acele elemente care converg catre centru cercului. Ideea este sa-ti imaginezi acest potential ca o imbinare de mai multi factori.

Toti am fost lasati pe acest PAMANT cu un anume Potentia care asteapta sa fie pus in valoare.

Este datoria ta, a noastra a fiecaruia sa ne punem in valoare si sa inspiram pe ceilalti sa ajunga la adevarata lor valoare.

Sper ca acest material sa te inspire si sa gasesti adevarata putere din tine.


Daca ti-a placut, te invit sa dai share la acest articol astfel incat sa impiram cat mai multi oameni.

Cu deosebit respect, Sebastian BALA

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *