Sebastian BALA.ro

Cum sa-ti cresti o stima de sine sanatoasa si pe termen lung!?

Top 10 sfaturi despre stima de sine !
Cum să-ți crești o stima de sine sănătoasă și pe termen lung?!
 Sunt curios, de câte ori te-ai simțit subevaluat într-o relație, fie ea personală sau profesională?
De câte ori te-ai simțit acuzat pe nedrept și totuși știai că poți mai mult?


Probabil că de fiecare dată când ai fost subevaluat sau vei mai fi subevaluat, te vei simți prost, nedreptățit și chiar aiurea în situația respectivă.

Totuși, te-ai gândit vreodată: DE CE MI SE ÎNTÂMPLĂ CA OAMENII SĂ NU VADĂ CEEA CE E MAI BUN ÎN TINE?Te-ai întrebat vreodată cât valorezi tu într-adevăr?
Ca om, ca persoană, nu doar ca antreprenor sau angajat?


Ei bine, de fiecare dată când cineva te subapreciază sau te subevaluează, este pentru că persoana din fața ta nu știe care este adevarata ta valoare. Însă datoria ta, față de tine, este să-ți crești valoarea și încrederea în tine, pentru că dacă te simți frustrat să știi că atunci nu mai e probabil lui.

Când tu îți cunoști adevărata valoare, chiar dacă cineva încearcă să te pună jos, tu știi cât valorezi și nu ai de ce să te simți prost.Zilele trecute, nu stiu daca ai vazut dar ți-am trimis mai multe articole. Ai apucat să le deschizi?

Te întreb pentru că acolo se află o parte din solutie.
Articol 1 Ce se întămplă atunci când tu nu te respecți suficient?.
Articol 2 Care sunt cauzele unei stime de sine scazute?
De aici începi să lucrezi la tine.
Mulți o să zică: „A, dar eu mă respect deja și am încredere în mine”, „Eu nu am nevoie de stima de sine și respect, că deja mă respect eu suficient.” „Eu știu deja că încrederea mea e una bună,” și sincer nici nu vreau să-i contrazic. Îi cred pe cuvânt, însă știința nu îi iartă.

Ca să nu mai pierzi timpul și să te apuci să le spui oamenilor că nu au defapt incredere reala in ei sau ca nu se respecta cu adevarat sau altfel decât cred ei, cel mai bine este să le dai teste din care să reiasă cele situatia adevarata.

Așa că, dacă vrei să vezi cum stai cu stima de sine și respectul personal, lasă-mi un mesaj la acest email și îți trimit Testul Stimei de Sine, din care poti sa afli in 3 minute cam la ce nivel de stima de sine te afli.După ce faci testul, revino la acest email, pentru că am câteva ponturi pentru tine prin care să-ți crești stima de sine și respectul personal. 
Scala Rosenberg

Ai făcut Testul Stimei de sine?
Ai determinat nivelul la care se află respectul tău?
Dacă nu ai apucat încă să faci testul, să știi că NU AM CUM SĂ TE AJUT!

Există un principiu în marketing, în business și valabil și în viață: DACA NU EVALUEZI, NU EVOLUEZI.
Cum să-ți crești nivelul stimei de sine și al respectului personal daca nu sti la ce nivel esti?!

Încrederea în tine și faptul că te consideri valoros reprezintă esența respectului de sine.
Încrederea în sine este fundația fără de care nu ai nicio șansă să te bucuri de succes, în niciunul dintre aspectele vieții.
Nivelul de stima de sine și respect personal este EGAL cu valoarea pe care ți-o dai tu ție, pe care crezi că o ai și prin care privești lumea.
Oamenii cu o stima de sine înaltă tind să considere că merită ceea ce este mai bun, sunt apreciați de ceilalți, își manifestă respectul în relații și nu se lasă disprețuiți. Se respectă și sunt respectați!

Top 10 sfaturi pentru o stima de sine ridicată și sănătoasă pe termen lung:
Mănâncă sănătos într-un mod respectuos: mese regulate, în locuri curate; nu mai mânca pe stradă, din picioare, pe grabă.Îmbracă-te frumos/elegant: nu trebuie să cheltui mulți bani pe haine ca să arăți bine și elegant.

Îmbracă-te cum îți place, dar curat, asortat (2 sau maxim 3 culori la bărbați), o cămașă, un pantalon; poți să le ai la un preț modest.

Fă complimente autentice celorlalți: ei se simt bine, tu te simți bine; ei îți vor face complimente. Complimentele, zâmbetul și o vorbă bună adresată celuilalt sunt gratuite.

Ajută o persoană (cauză socială): contribuția îți crește cel mai mult stima de sine și aprecierea față de propria persoană.

Îngrijește-te de tine: Învață să îți acorzi timp pentru activități care îți aduc bucurie și împlinire.
Alocă 30 de minute pe zi pentru tine: igienă corporală, meditație, sport, plimbare.

Ecologizarea emoțiilor și a gândurilor negative: Dacă simți că stima ta de sine este grav afectată și nu poți să te detasezi de gândurile și emoțiile negative, îți recomand să cauți sprijin la un terapeut sau la un psiholog. Terapia poate fi utilă pentru a explora rădăcinile profunde ale stimei de sine scăzute.

Stabilește limite sănătoase în relații: să spui „nu” atunci când este necesar și să stabilești limite clare în relații nu este o rușine. A te respecta pe tine însuți și a-ți proteja timpul și energia poate contribui la creșterea stimei de sine. Nu lua întâlniri neprogramate de la oameni care doresc să se plângă la tine; nu te lăsa întrerupt de urgențele altor oameni.

Stabilește-ți un program de dezvoltare personală: lucrează la tine și la dezvoltarea ta în mod constant. Stabilește câte un subiect/competență pe rând și studiază în domeniul respectiv. Aproximativ 30 de minute de studiu concentrat îți va crește în timp valoarea serviciilor tale.

Asumarea responsabilității pentru ceea ce suntem și facem reprezintă un pas important în dezvoltarea încrederii în sine și a respectului personal. Să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră și să încetăm să mai dăm vina pe ceilalți. Înțelepciunea înseamnă să-i respecți și pe cei care nu te respectă.

Respectarea principiilor, a angajamentelor și a valorilor îți construiește stima de sine. Încălcarea angajamentului, a cuvântului personal îți scade rapid stima de sine. Onorarea ta ca persoană, în special onorarea valorilor personale, îți dau sentimentul de împlinire și valorizare. Încălcarea valorilor tale profunde îți creează frustrare și lipsă de valorizare ca om.

BONUS: Câteva întrebări care să te ghideze în creșterea stimei de sine!
Cât de mult mă apreciez și mă respect eu în raport cu ceea ce merit?
Îmi poate anula cineva dreptul la fericire atâta timp cât bunul Dumnezeu este lângă mine?
Cine este cu adevărat responsabil de fericirea și bunăstarea mea?
Ce îmi place și apreciez cu adevărat la mine?
Care este cu adevărat valoarea mea?
Care sunt realizările care mă fac să fiu mândru/mândră de mine
?Ce merit eu să trăiesc cu adevărat?

Mai multe despre subiectul Stimei de sine și a Respectului personal vom discuta Sâmbătă, 19 August, ora 09:00.
Ești curios să afli ce ți-am pregătit în cadrul acestui workshop și cum poți participa?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *