SEBASTIAN BALA

Cum sa te porti cu persoanele stresate

Cum sa te porti cu persoane stresate

Ai fost vreodata in pozitia in care vrei sa servesti un client si el sa-ti vorbeasca urat?

Sau poate ai livrat un produs si dupa care clientul te suna stresat ca produsul nu e complet?

Salut, sunt Sebastian, astazi ti-am pregatit un material despre cum sa te porti cu oamenii din viata ta, cu acele persoane stresate sau acei clienti suparati chiar.

Indiferent ca intalnesti persoane stresate la birou, colegii de munca sau persoane din cadrul familiei, sotia, mama sau copii chiar, este evident faptul ca suntem uneori expusi la un factor de stres si cel mai probabil chiar si noi suntem un stres pentru ceilalti.

Primul pas si cel mai bun lucru pe care il poti face in aceste situatii este sa-ti folosesti stapanirea de sine si sa nu reactionezi la situatiile de moment si sa tratezi situatia cat de matur se poate.

Al 2-lea pas pe care-l poti sa-l faci pentru tine cat si pentru cel de langa tine este sa nu intri in capcana lui, sa te identifici ca fiind victima a acuzatiilor sau stresului celuilalt nu te ajuta nici pe tine si nici pe el. Asta poti sa o faci incepand cu intrebarea:

„Cum te pot ajuta sa depasesti starea in care te afli?” – esti acolo sa-i oferi sprijin daca are nevoie.

In cazul in care vorbim despre sotie sau sot, ajuta-l sa depasesca problema oferindu-i suport neconditionat in treburile casnice, cu copii sau poate chiar cu proiectul stresant la care poate are un termen limita de predare apropiat.

In al 3-lea rand iti aduc aminte ca fizicul schimba starea mentala sau emotionala in care te afli sau se afla partenerul tau asa ca invita-l la o plimbare, trimite-l la o sala de sport sau cateva exercitii de streching in mod sigur il va ajuta sa-si schimbe starea.

In al 4-lea rand poti crea pentru partener sau pentru relatie un sistem suport si anume prin a medita impreuna sau prin faptul ca aveti una sau doua discutii detasate pe saptamana in care va puteti comunica situatile apasatoare ca unui prieten. (Gasesti pe blogul meu personal cateva materiale despre meditatie si benefiile ei.)

In al 5-lea rand cu iti readuc aminte „Nu o lua personal„. Starea celuilalt depinde in primul rand de el.

Citeste urmatorul articol Cum-sa-ti-schimbi-starea-de-anxietate-in-cateva-minute

In al 6-lea rand asigura-te ca parternerul tau se uita la solutionarea problemei si nu in lamentare asupra problemei.

Citeste articolul Cum-sa-solutionezi-eficient-problemele

In al saptelea rand nu lasa stresul altora sa ajunga la tine si sa te contamineze. Daca nu poti face fata sau nu poti oferi suport mai bine pleaca din situatie.

In a 8-lea pas „Nu presupune ca sti ce traieste persoana.”

Avem stari diferite, emotii diferite de la persoana la persoana, asta ar presupune oarecum ca stim ce traiesti celalalt insa orice ar fi lasa-l pe el sa se exprime, sa-si exprime starea.

Al 9-lea pas este Nu incerca minimizarea intensitatii emotiilor celuilalt si chiar daca ii intelegi emotiile nu ai cum sa simti intensitatea lor.

In 10-lea rand Nu ridiculiza sau ironiza persoana, poate se intoarce la tine sau te va considera responsabil de starea lui, ramai detasat fata de emotiile si situatia in sine.

In ultimul pas, al 11-lea este sa nu incerci sa devii prea salvator, sa-l salvezi de propria persoana. Esti un suport pentru celalalt insa lasa-l sa-si gestioneze singur starile emotionale.

3 Ponturi pentru managementul stresului:

„Inainte de orice experienta iti poti schimbarea starea sau mentalul folosind partea fizica.”

„Nu te indentifica cu emotia, foloseste stapanirea de sine si nu reactiona.”

„Orice s-ar intampla sau ai trai si asta va trece.”


Daca ti-a placut, te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni !

La cat mai putine persoane stresante in viata ta > Sebastian BALA L.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.