Sebastian BALA.ro

Cum sa profiti de o oportunitate

Cum sa profiti de o oportunitate

Salutare Antreprenorule, aici Sebastian si astazi ti-am pregatit un articol Cum sa profiti de o oportunitate”

„Cand valoare mare generezi oportunitati reale creezi.” este una dintre afirmatiile potentatoare ale mentorilor mei, probabil unii dintre voi o recunoasteti. 🙂

Ce inseamna OPORTUNITATE ?

Conform DEX este o situatie prielnica, o ocazie. Eu consider ca este o situatie fie sub forma de bani, o experienta, fie sub forma unei persoane sau a unei relatii, care te ajuta sa ajungi acolo unde iti dorest tu.

„Cand vine oportunitatea, e prea tarziu sa te mai pregatesti. Atunci cand vine trebuie sa profiti de ea.”

Universul favorizeaza oamenii pregatiti sa intalneasca oportunitati, de fapt una din definitiile care imi plac cel mai mult pentru antreprenori este ca „Antreprenorii sunt acei oameni care vad oportunitati acolo unde altii vad probleme”.

Sincer iti spun ca am ratat multe oportunitati in viata, de la a ma muta intr-o tara noua, la a schimba un business mic pe altul mare, la a evolua sau sa stau in zona de confort, si asa mai departe.

Poate e nu e tocmai bine sau poate e bine, cine stie?!  Oportunitati avem la tot pasul doar sa avem mintea deschisa sa le vedem!

Uneori viata ne trimite aceste mici probleme sau provocari caci in ele stau ascunse cele mai mare oportunitati si aici ma refer in a evolua si a ne dezvolta.

Pentru a face alegeri bune, mult mai bune ale oportunitatilor care ti se ivesc, iti propun un proces in 3 pasi pe care poti sa-l aplici imediat:

  1. Scrie oportunitatea pe care o ai in fata (in prezent sau in viitor doar acolo pot exista). Detalii despre ce ai de castigat, ce ai de oferit si cum te ajuta in directia visurilor tale. Este aceasta situatie o oportunitate reala pentru tine sau mai degraba sunt false asteptari?
  2. Scrie o lista de 3 criterii minime pe care sa o indeplineasca pentru a fi considerata o optiune de luat in considerare, adica care sunt acele motive pentru care tu crezi ca merita sa actionezi si sa investesti efort.
  3. Scrie o lista cu 3 criterii extreme pe care sa o indeplineasca pentru a fi considerata o adevarata oportuntiate, adica din care merita sa profiti la maxim de situatie. Care sunt cele mai mari beneficii pe care le poti obtine din aceasta situatie?

„Totusi pot sa-ti spun ca atunci cand refuzi oportunitati mici deschizi noi cai pentru oportunitati mari.”

Daca nu indeplineste cele 3 criterii minime atunci raspunsul este NU, daca nu indeplineste macar unul din cele 3 criterii extreme atunci raspunsul este NU.
O intrebare buna este : „Daca nu as avea oportunitatea aceasta ce as fi dispus sa fac pentru a o obtine?”
Din experienta iti zic, nu sta prea mult pe ganduri cand apare oportunitatea, ACTIONEAZA chiar daca conditiile nu sunt perfecte.

3 Maxime ale oportunitatilor

„A prospera inseamna a gasi valoarea si oportunitatea in evenimentele pe care nu le puteti controla.”

„Acolo unde este o problema mare exista si o oportunitate pe masura! „

„Liderii vad oportunitatea si speranta iar adeptii vad problema.”

Sper ca acest articol sa te inspire, sa alegi cele mai bune oportunitati, mai mult chiar sa le valorizezi. Nu e suficient sa ai oportunitati trebuie si sa actionezi.


Daca ti-a placut, Te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni !

La cat mai bune oportuntiati.> Sebastian BALA L.

2 Comentarii la “Cum sa profiti de o oportunitate”

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *