Sebastian BALA.ro

Cum sa ne dezvoltam DISCIPLINA pentru a obtine obiectivele

DISCIPLINA pentru a obtine obiectivele

Salut, campion! Astăzi îți voi vorbi despre performanță personală și mai ales despre componenta crucială a „Disciplinei”.

Înainte de a aborda discuția despre disciplină, haide să ne clarificăm ce înseamnă aceasta. Cea mai bună definiție pe care o cunosc și pe care probabil ai mai auzit-o este:

„Disciplina înseamnă să faci ce ai de făcut, fie că îți place sau nu.”

Ce înseamnă să avem o disciplină puternică:

 • Autocontrolul – să ne stăpânim corpul, gândurile, emoțiile și energia pentru a le direcționa către un scop sau un obiectiv.
 • Stăpânirea de sine – apropiată de autocontrol, dar se referă mai mult la gestionarea gândurilor și emoțiilor noastre în urma unui stimul mental sau emoțional.
 • Amanarea recompensei – provine din stăpânirea de sine și se poate antrena separat; implică amânarea satisfacției imediate pentru o satisfacție ulterioară mai mare și mai semnificativă.

Gândește-te la un campion olimpic care se antrenează timp de 4 ani pentru a câștiga o medalie. Aceasta necesită determinare și perseverență în absența garanțiilor imediate de succes.

Depășirea sinelui – rezultat al celor trei componente menționate anterior. Nu este suficient să stăpânim, trebuie să acționăm în direcția obiectivului stabilit.

Odată ce ai stabilit un obiectiv, este important să faci un plan și să acționezi.

Vreau să îți transmit un mesaj despre oamenii care ating performanțe remarcabile: aceștia au obiective pe termen lung și sunt disciplinați în urmărirea acestora.

„Fă ceva în fiecare zi care te apropie de obiectivul tău. Nu lăsa mărimea obiectivului, timpul sau resursele să fie o scuză pentru lipsa disciplină în atingerea viselor tale cele mai înalte.”

Disciplina are trei faze:

Faza 1: Folosești puterea voinței și puterea personală pentru a acționa, ieșind din zona de confort.

Faza 2: Îți faci activitatea când ai planificat să o faci, conform planului sau obiectivelor stabilite.

Faza 3: Faci ce ți-ai propus să faci, indiferent de starea ta de spirit sau emoțiile momentului. Continui să acționezi.

„Fac ceea ce spun că voi face, ceea ce mi-am propus, indiferent de circumstanțe, chiar dacă nu iese perfect, nu renunț.”

Diferența dintre oamenii mediocri și cei de succes este că cei din urmă trec dincolo de confortul personal și fac lucruri care nu sunt întotdeauna plăcute.

Cel mai probabil, vei arăta putere personală prin cât de mult îți dorești să atingi un obiectiv, prin disciplina de a acționa în direcția acestuia și prin continuarea progresului.

Recomandare: Folosește disciplina și puterea personală pentru a implementa obiceiuri care te vor conduce spre rezultatele dorite.

10 Sfaturi pentru dezvoltarea disciplinei:

 1. Îndepărtează tentațiile din jurul tău.
 2. Începe cu puțin și practică continuu, disciplina este un obicei.
 3. Folosește disciplina pentru a instala obiceiuri.
 4. Așteaptă-te ca progresul și succesul să fie inconfortabile.
 5. Alocă timp dedicat pentru practică.
 6. Nu întrerupe instalarea unui obicei mai mult de 3 zile.
 7. Cu cât ai mai puține opțiuni, cu atât va fi mai simplu să alegi.
 8. Renunță la a încerca să faci totul. Concentrează-te pe ceea ce este important.
 9. Învinge frica și acționează.
 10. Acționează diferit față de ceea ce simți.

Dacă ți-a plăcut, te rog să distribui acest articol pentru a inspira cât mai multe persoane. Îți doresc să îți dezvolți disciplina și determinarea necesară pentru succesul tău!

Cu respect sincer,

Sebastian BALA

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *