Sebastian BALA.ro

Cum sa ne dezvoltam DISCIPLINA pentru a obtine obiectivele

Cum sa ne dezvoltam DISCIPLINA pentru a obtine obiectivele

Salut tie campionule, uite ca astazi ti-am pregatit un material despre performanta personala si mai mult componenta „Disciplina.”

Inainte de a face ceva in directia disciplinarii vreau sa intelegem care este definitia acesteia. Cea care imi place cel mai mult si pe care probabil ca unii ati mai auzit-o este:

„Sa faci ce ai de facut, fie ca iti place fie ca nu.”

Ce inseamna sa avem o disciplina puternica: Autocontrol / Stapanire de sine / Amanarea recompensei / Depasirea sinelui.

AUTOCOTRNOL – adica sa ne stapanim corpul, gandurile, emotiile, energia si a le directiona catre ceva. A ne putea directiona catre un rezultat, un obiectiv.

STAPANIREA DE SINE – este apropiat de autocontrol insa consider ca se refera mai mult la sinele nostru adica la ganduri si emotii, la reactiile pe care le avem in corp in urma unui stimul mental sau emotional.

Stapanirea de sine implica in mod obligatoriu cunoasterea de sine, pentru ca nu este posibil sa conduci ceva ce nu stapanesti sau nu cunosti.

AMANAREA RECOMPENSEI – provine din stapanirea de sine insa o consider derivata care se poate antrena separat. Amanarea recompensei ca si beneficiu poate conduce la o satisfactie ulterioara mai mare, un beneficiu mai mare, semnificativ.

Gandeste-te ce inseamna pentru un campion de olimpiada sa se antreneze 4 ani pentru a primi o medalie pe podium? sa te antrenezi timp de 4 ani fara a sti ca in ziua olimpiadei vei castiga un loc pe podium necesita ceva deteminare.

DEPASIREA SINELUI – provine ca un rezultat al celor 3 componente mai sus mentionate. Este esential ca sa ne stapanim insa asta nu inseamna ca si trecem la actiune. Depasirea sinelui inseamna ca am observat emotia sau stimulul si aleg sa fac ceva cu el sau in directia obiectivului stabilit.

Odata ce ai stabilit un obiectiv, fa un plan si treci la actiune.

Vreau sa-ti spun ceva despre oamenii care obtin performanta, ei au obiective pe termen lung si sunt disciplinati in urmarirea obiectivului.

”Fa ceva in fiecare zi pentru a te apropia de obiectivul tau. Nu lasa marimea obiectivului, timpul sau resursele sa fie o scuza pentru a nu fi disciplinat in atingerea celor mai inalte vise ale tale.”

Disciplina are 3 faze:

Faza 1: Iti folosesti puterea vointei si puterea personala pentru a te pune in miscare, sa iesi din zona de confort.

Te pui in miscare si mergi in directia obiectivului tau.

Faza 2: Faci activitatea cand ai spus ca o faci, conform planului sau a obiectivelor stabilite.

Lasi in urma alte activitati neimportante sau mai putin valoroase si te concentrezi pe activitatea cea mai importanta si valoroasa.

Faza 3: Fa ce ti-ai propus fie ca ai chef sau nu ai, in ciuda emotiilor de moment. Continui sa faci actiunea.

„Faci ce ai spus ca faci, ceea ce ti-ai propus indiferent de situatie, chiar daca nu iese perfect, nu renunta.”

Diferenta intre oamenii mediocrii si cei de succes este cei care obtin rezultate este ca ies din zona de confort si fac activitati sau lucruri mai putin placute.

Mai mult ca sigur vei arata putere personala prin cat de mult vrei sa obtii un obiectiv, prin disciplina de a trece la actiune in directia obiectivului tau si sa continui sa faci progrese.

Recomandarea: foloseste disciplina si puterea personala in implementarea de obiceiuri care te vor conduce la rezultatele dorite.

10 Sfaturi prin care dezvoltam DISCIPLINA.

1.    INDEPĂRTEAZĂ TENTAȚIILE DIN JURUL TĂU.

2.    ÎNCEPE CU PUȚIN ȘI PRACTICĂ CONTINU, DISCIPLINA ESTE UN OBICEI.

3.    FOLOSEȘTE DISCIPLINA PENTRU A INSTALA OBICEIURI.

4.    AȘTEAPTĂ-TE CA PROGRESUL ȘI SUCCESUL SĂ FIE INCONFORTABILE.

5.    ALOCĂ TIMP DEDICAT PENTRU PRACTICA.

6.    NU INTRERUPE INSTALAREA UNUI OBICEI MAI MULT DE 3 ZILE.

7.    CU CĂT AI MAI PUȚINE OPȚIUNI CU ATĂT VA FI MAI SIMPLU DE ALES.

8.    RENUNȚĂ LA A ÎNCERCA SĂ LE FACI PE TOATE. INSISTĂ PE CEEA CE E IMPORTANT.

9.    ÎNVINGE FRICA ȘI TRECI LA ACȚIUNE.

10. TE PORȚI DIFERIT DECĂT CEEA CE SIMȚI.


Daca ti-a placut, te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni. Iti doresc sa-ti dezvolti disciplina si determinarea necesara succesului tau! Sebastian BALA.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *