Sebastian BALA.ro

Cum sa luam decizii in 5 secunde

Cum sa luam decizii in 5 secunde

Salut, aici Sebastian si astazi am pregatit un material despre importanta deciziilor bune luate in timp util, si anume acele decizii de 5 secunde.

Aceasta abordare s-ar putea sa te ajute sa nu te mai indoiesti de tine, sa ai  mai multa incredere si sa obtii rezultatele pe care ti le-ai dorit o viata.

Prin a lua decizii de 5 secunde se refera la faptul ca incetezi cu scuzele, amanarea sau gasirea momentului perfect, a uneltelor perfecte si TRECI LA TREABA in primele 5 secunde.

Prin faptul ca amanam sa actionam in primele 5 secunde, creierul tinde sa deschida o bucla si sa amane lucrurile, incepe sa caute elemente de rezistenta, amanarea fiind inamicul numarul 1 al productivitatii si performantei personale.

Numai prin actiune masiva, directionata catre un obiectiv semnificativ, vom reusi sa-l atingem si asta in primul rand ca facem ceva cu noi insine inainte de a ajunge la afacere, job sau in cariera de succes. Ce vreau prin asta este ca obiceiul de a lua decizii repede (in 5 secunde), care da este un obicei, ne ajuta defapt sa atingem rezultatele atat in viata personala cat si in cea personala.

Asa ca daca vrei o schimbare semnificativa in rezultate, fa lucrurile mai repede si altfel decat le-ai facut pana acum!

Cele 5 secunde nu doar ca sunt esentiale, ci ele se pot amplifica ulterior pentru decizii mai importante, mai mari. Pana la urma diferenta intre oamenii bogatii si cei saraci este data de decizile pe care le iau si rapiditatea cu care iau aceste decizii.

Atentie: Nu spun ca toate deciziile trebuie luate in 5 secunde, unele necesita timp. Ca de exemplu: nu te poti casatorii in primele 5 secunde dupa ce ai vazut un barbat, dar poti sa spui da imediat ce  iti propune. Nu poti cumpara o masina de 20,000 euro dupa ce a ai vazut-o prima data, insa poti sa iei decizi sa treci la actiune in ati lua masina mult dorita.

Ma refer la faptul ca odata luata decizia de a face ceva, nu mai cauta scuze sau sa te mai pregatesti ci ACTIONEAZA!

Iata cateva exemple de decizii pe care ar fi bine sa le iei in 5 secunde sau mai putin:

  • Trezeste-te in 5 secunde dimineata, nu mai pune ceas-ul pe silentios si ridica-te din pat.
  • Pleaca la sala in 5 secunde,nu mai cauta momentul ideal si mergi la timpul pe care l-ai planificat.
  • Comanda de mancare in 5 secunde, nu mai cauta prin meniu si ia ceva gustos si sanatos.
  • Alege cu ce te imbraci in 5 secunde, ia ceva pe tine caci oricum tu esti valoros.
  • Suna un client in 5 secunde, nu mai amana caci oricum nu te vede daca ai uitat sa te imbraci frumos!

🙂 sper ca ai inteles despre ce este vorba din exemplele mele.

Nu te mai pierde in prea multe detalii si treci la actiune. Preia controlul asupra vietii tale si nu te mai lasa prada emotiilor de moment, elimina scuzele si treci la actiune in 5 sedunde! 5 – 4 – 3 – 2 – 1 START!!!

Daca ti-a placut, te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni !

Treci la actiune in primele 5 secunde > Sebastian BALA L.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *