Sebastian BALA.ro

Cum sa inveti o limba straina in doar 6 luni

Cum sa inveti o limba straina in doar 6 luni

Salutare, aici Sebastian si astazi va propun un articol atipic in sensul ca nu are legatura directa cu antreprenoriatul ci mai mult cu dezvoltarea persoanala si anume cum sa invatam in mod accelerat o noua limba straina.

Motivul acestui material provine din faptul ca de curand m-am mutat cu afacerea si locuinta in alta tara straina si poate chiar si m-am gandit ca poate si tu vrei sa treci cu afacerea la urmatorul nivel asa ca iata cateva chestii relevante si bune de pus in practica.

Hai sa vedem ce avem de facut:

In primul rand axeaza-te pe continut lingvistic relevant pentru tine, adica pe subiectele care se leaga de domeniul tau, iti va fi foarte usor sa faci legaturile.

Al doilea pas este ca tu si familia sau cei cu care te afli inafara tarii sa folositi noua limba ca mod de comunicare in fiecare zi. Incercati e cat posibil sa nu mai folositi limba materna.
In al treilea rand, cand te straduiesti sa intelegi mesajul din spate atunci sensul cuvintelor vor capata forma pentru tine si vei invata inconstient limba cea noua.
In al patrulea rand antreneaza-te fiziologica, asta inseamna sa incerci pronuntarea cuvintelor, ascultarea cuvintelor, scrierea cuvintelor.
In pasul al cincilea este starea psihofizica. Ideea este ca atunci cand invatam  o noua limba sau chiar ceva nou la inceput este inconfortabil, asa ca pentru o mai buna invatare iti recomand o dispozitie de invatare relaxanta sau sa asociezi asta cu o placere ulterioara.
Apropo, invatarea unei limbi straine ridica ulterir stima de sine.
In al saselea rand este bine sa fi tolerant la ambiguitate, adica sunt lucruri noi care aparent nu se leaga in capul tau, insa tu incearca sa intelegi sensul cuvintelor mai degraba decat fiecare cuvant.
Sper ca asta sa te ajute la un inteles mai mare si asimilarea mai usoara, chiar si integrare intr-un nou context.
Acum vreau sa-ti spun 7 Actiuni concrete care te pot ajuta sa dobandesti o invatare mai rapida.
Asculta cat mai multe conversatii, mesaj audio, video-uri, indiferent cat de putin ai intelege, faci imersie si „imbibarea” in noua limba.
Concentreaza-te pe intelegerea sensului sensului propozitiilor.
Incepe cu fonetica cuvintele si mixeaza-le ulterior.
In orice limba, pentru a o stapani ai nevoie de un vocabular fundamental de aprox 3000 cuvinte.
Cel mai important cum spuneam si mai sus gaseste un interlocutor cu care sa conversezi si care are rabdare cu tine.
Profesional vorbin poti sa soliciti cursuri profesioniste de limba in tara in care te afli.
Incearca sa copiezi micia fetei – a gurii, a pronuntiei si chiar gesturile.
Faptul ca te afli in contextul tarii respective si te conectezi direct cu limba, cu emotiile, imaginea oamenilor din tara respectiva este mult mai valoros decat un curs de la distanta sau online.
Sper ca acest articol sa te ajute sa dobandesti cunostiinte rapide. Sebastian Bala.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *