SEBASTIAN BALA

Cum sa inveti lectia zilei ca un Maestru?

Cum să înveți lecția zilei ca un Maestru? 

Hey, salutare astazi invata cum sa scoatem beneficii din experientele zilei.

Probabil și ție, precum și mie mi s-a întâmplat să trec prin situații neplăcute în viață. Cele mai dure lecții spun că sunt și cele mai buni învățături. Ce se întâmplă atunci când nu învățam lecția din situația cu pricina? Păi atunci cu siguranță ea va reveni și se va mai întâmplă odată.

Ți-ai pus întrebarea într-o zi la câte decezii ești supus? Câte luăm bine și câte decizii le facem greșite?

Probabil ți-ai dat seama deja că e vorba de mii de decizii și alegeri, care conduc la evenimente și alte situații.

Propunerea mea și modelul pe care îl urmez în fiecare zi de aproape 5 ani, este că în fiecare zi să-mi scriu 1 sau 2 lecții din alegerile sau situațiile prin care am trecut.

Într-o lună poți fii conștient de peste 30 de situații care te pot educa și din care poți învața precum Propiul Mentor. E mult? E puțin?

Părerea mea este că e foarte bine să devii conștient de ele și mai ales de cele care se repeată. Acelea sunt, mai degrabă, obiceiuri negative.

Știi cum se spune, ești prost dacă repeți de două ori aceeași greșeală, așa că te invit să treci acest model în agendă, dar și să-l parcurgi în fiecare seară. Îți ia doar 2 minute de reflecție asupra zilei și înveți din propia experiență.

Ce crezi, este un cost mare pentru a învață o lecție? 🙂

  1. Descrie care este evenimentul prin care ai trecut, scrie detalii despre situtie, ce a fost relevant în aceea situație, decizie, eveniment.
  2. Scrie cine este implicat în eveniment sau situație și de asemenea identifică a cui este responsabilitatea pentru evenimentul în cauză. Vei constată că uneori te încarci tu cu responsabilitatea altei persoane.
  3. Cum ai generat acel eveniment? Oricum ar fi, tu trebuie să fii propiu tău designer al vieții tale. Ceva te-a adus în situația respectivă, poate tocmai că tu să înveți o lecție. Știi cum se spune, nimic nu e întâmplător.
  4. Ce vei face diferit/mai bine pe viitor? Alege că pe viitor, în situații similare, să rapunzi diferit decât ai făcut-o prima oară. Astfel vei obține noi rezultate. Doar nu vrei să mai faci odată aceeași greșeală.
  5. Scrie-ți o frază precum un ”Paranoic Invers”. Adică lecția respectivă transpune-o pe pozitiv. Subconștientul o va înregistra mai ușor și astfel îți hrănești mintea cu lecții pozitive. Nu te mai persecuta degeba, că doar tu ești responsabil de ceea ce ți se intamplă.

Cam despre asta e vorba să faci atunci când ai de învățat o lecție. Poti să o faci atât pentru lecții pozitive cât și pentru cele mai puțin plăcute. Toate au valoarea lor la pachet.

La cât mai multe lecții valoroase, Sebastian BALA.

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.