SEBASTIAN BALA

Cum să folosim principiile prosperității

Cum să folosim principiile prosperității (Arborele banilor)

Salut! Sunt Sebastian și ți-am pregătit un articol despre cum să folosești principiile prosperitații și un sistem de gestiune a banilor personali numit Arborele banilor.

Ai auzit de principiul celor 6 conturi sau 6 pușculițe financiare? Ce sunt acestea și de ce ar fi bine să le folosesti?

Mai intâi denumirile sugestive lor sunt date după termenii ce urmează: Economii, Investitii, Distracție, Donații, Cheltuieli pe termn scurt și cel de Cheltuieli pe termen lung. Mă refer la conturi fictive sau la conturi ca la niște plicuri/borcane sau cum vrei tu să le organizezi. ”Banilor le place curățenia și ordinea.”

Orice sumă de bani care iți intră în contul tau personal (aici mă refer la contul bancar) îl împarți în cele 6 conturi .

Economii: platește-te pe tine prima oara. Depune un 10% în contul de economii din veniturile tale. Acești bani iți asigura o bulă de siguranță. Pune undeva de 6 ori sau 12 ori media de cheltuieli lunare necesare la nivel de familie. Adică dacă tu in familie cheltui cam 1000 euro pe luna, ar trebui să ai aici 6000 -12000 euro de care să nu te atingi .

Investiții: Invește în tine și în educația ta. Invește în afaceri, în actiuni sau orice altceva. Procentul pe care eu îl propun este de 20% .

Contul de economii și cel de investiții stau la baza prosperității tale și a bogăției. Sunt semințele care le pui in pământ, precum semințele unui copac.

Donații: după cum știți, dă un procent de 10% din banii tai, precum și zeciuiala din Biblie. Acțiuni caritabile, cauze sociale, etc.

Distracție: aloca un procent de 10% si spage banii aceștia. La sfarșitul lunii trebuie să ai contul gol.

Nu ignorați importanța acestor 2 conturi: ele vă asigură fluidizarea banilor în viața voastă, asigură circulația lor.

Cheltuieli pe Termen Scurt: alocă un procent de 25% până la 50%, în funcție și de cât caștigi. Sunt acele cheltuieli lunare pe care le ai de făcut: telefon, mâncare, internet, combustibil, etc.

Cheltuieli pe Termen Lung: alocă restul de 25% pentru acele cheltuieli de la 1 luna pana la 1 an. Exemplu: rată mașină, rată apartament, sănătate, școala copii, concedii, etc.

Cele 2 conturi de cheltuieli au o pondere de aproximativ 50-60% din veniturile voastre totale.

Atunci când încasezi banii, ceea ce faci este să-i treci în aceste conturi. Procentele sunt ajustabile în funcție de câștiguri sau de natura afacerii voastre.

În training-ul ” Maestrul Banilor” intrăm în detalii pe fiecare cont și cum ar trebui origanizate.

De ce ar fi bine să folosești acest sistem de organizare al banilor ?

Fiecare cont își are importanța lui și trebuie alimentate.
După cum probabil iți dai deja seama, că vrei sau ca nu vrei, aceste conturi exista în viata ta deja, acum însă poți să le și organizezi.

Toata treabă este că prin organizarea lor iți oferi un echilibru în privința utilizării banilor și dacă mai folosești și o aplicație de gestionare a banilor vei avea o evaluare clară a ceea ce faci cu ei.

Asigurarea unei echilibru în viața ta și managementul sunt mult mai importante decât suma. Este important să și economisești, cum de altfel este important să și dai o parte pentru a dezvolta mai departe aceasta conștiință a prosperității. E important să-ți asiguri cheltuielile lunare cum de altfel este important și să te bucuri de ei și să te distrezi.

„Banilor le place ordinea. Banilor le place claritatea. Banii merită respectați, altfel ei pleacă de la noi la cei care îi respectă și îi folosesc în mod corect.”

PS: Ai o imagine sugestiva a distribuirii banilor. Planta din imagine este „Arborele banilor” sau după denumirea din Asia „Arborele de jad” – Crasulla .


Daca ti-a placut, te rog lasa un comentariu si dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni! 

„La cati mai multi bani. Cu respect, Sebastian Bala.” 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.