Sebastian BALA.ro

Cum sa comunici cu un client la telefon

Salut Antreprenorul din tine. Sunt Sebastian și am pregătit pentru tine un material despre cum să comunici cu clienții la telefon.

Cum să comunici cu un client la telefon

O mare parte din afaceri se desfășoară în mediul online sau prin contact telefonic cu clienții. Fără clienți, nu există afacere. Poate că unele afaceri pot exista fără birouri, mașini sau angajați, dar nu pot exista fără clienți.

În România, există încă un procent mare de firme care nu au un site web, iar 50% dintre ele nu sunt online. Cu toate acestea, aceste afaceri mențin o relație cu clienții la distanță. Indiferent dacă avem sau nu un site web, indiferent dacă avem un call center sau lucrăm direct cu clienții la distanță, este esențial să știm Cum să vorbim cu clienții…

Treaba este că interlocutorul nu te poate vedea și nu poate vedea ce faci, deci ai la dispoziție doar canalul auditiv.

Totuși, iată câteva sfaturi bune de urmat pentru a avea conversații mai bune cu clienții tăi.

  1. Începe politicos: spune-ți numele și fă o pauză pentru ca interlocutorul să își spună și el numele. Lasă loc interlocutorului să vorbească prin pauze adecvate în conversație.
  2. Mimează un zâmbet: zâmbetul se transmite și prin telefon. Fii binedispus în conversația cu clientul tău și transmite această dispoziție. El se va simți bine și conversația va fi mai productivă.
  3. Oferă detalii despre subiectul discuției: ghidarea clientului către rezultat poate fi importantă, dar oferă-i posibilitatea să aleagă și să participe activ în discuție.
  4. Fii serviabil: folosește întrebări precum „Cu ce vă pot ajuta?” sau „Ce pot face mai mult pentru dumneavoastră?”
  5. Răspunde prompt solicitărilor: chiar dacă nu ai o soluție pe loc, asigură-l că vei reveni cu o soluție la problema discutată.
  6. Folosește un ton prietenos și ajustează tonul vocii pentru a sublinia anumite aspecte. Interlocutorul va simți asta.
  7. Notează detaliile discutate: înregistrarea discuției îți va fi utilă pentru următoarea conversație.
  8. Încheie în mod plăcut și clar: clarifică rezultatul discuției și stabilește o dată sau un scop pentru următoarea interacțiune.

Comunicarea este o conversație între două persoane, indiferent dacă se întâmplă față în față sau la telefon. Emoțiile se transmit prin tonul vocii și cuvintele folosite. Prin urmare, este important să te pui într-o stare emoțională bună înainte de o conversație.

Dacă ți-a plăcut acest material, te rog să îl distribui pentru a inspira cât mai mulți oameni!

Cu deosebit respect, Sebastian BALA


Concluzie:

În concluzie, comunicarea eficientă cu clienții la telefon poate aduce beneficii considerabile afacerii tale. Respectarea unor reguli simple, cum ar fi politețea, serviabilitatea și claritatea, poate transforma o conversație obișnuită într-o experiență pozitivă atât pentru tine, cât și pentru client.

Îți urez mult succes în îmbunătățirea abilităților tale de comunicare!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *