SEBASTIAN BALA

Cum sa alegi un furnizor

Cum să alegi un furnizor

Salut! Sunt Sebastian și astăzi ți-am pregătit un material despre furnizori și cum să faci tranzacții mai bune. Vorbim despre furnizorii de servicii sau chiar de produse pentru afacerea ta, de la curier, telefonie mobila și internet până la cei de materie primă.

Furnizor nou. 6 lucruri pe care să le faci

Fie ca îți schimbi telefonul, fie că ai de cumpărat o mașină nouă sau mergi la un service nou, vei întâlni cu siguranță oameni și furnizori.

Ce să faci pentru a fi sigur ca ai făcut o tranzacție bună?

  1. Afla câteva informații despre omul sau firma cu care urmează sa lucrezi. Cu un singur click poți afla cifra de afaceri, numărul de angajati, sau poți afla chiar cu cine au mai făcut afaceri.
  2. Afla detalii, specificații despre produsul sau serviciul care urmează să îl cumperi. Produsul îți satisface nevoile sau îți rezolvă problema ta?
  3. Afla prețul și condițiile în care acesta poate varia sau se poate negocia. Orice achiziție de la un furnizor se poate negocia. Înainte de orice achiziție află prețul standard și care sunt metodele de plată agreate.
  4. Afla condițiile de garanție sau retur. Dacă nu are așa ceva probabil că este un vânzător ambulant. În cazul defecțiunilor nu vrei să ai bătaie de cap cu produsul cumpărat. Își asumă furnizorul tău responsabilitatea garanției sau a calității?
  5. Află care sunt condițiile de livrare, termene de plată, condiții de plată. Ideal ar fi pentru tine să obții livrare imediată a produselor și un termen de plată cel puțin egal cu termenul de încasare +5 zile. Adică de când se livrează produsul la clientul final și pâna ajung banii în contul tau să ai suficient timp să efectuezi plățile către furnizori.
  6. Întreabă în ce condiții îți poate respecta standardul tău de calitate. Astfel atunci când vei cumpăra produsul sau serviciul, furnizorul tău să știe care condițiile pe care le are de satisfăcut pentru a te păstra ca și client. Nu accepta condiții sub nivelul tău de calitate care îți pot perima afacerea ta doar pentru că ai primit un preț mai bun pentru moment.

Cateva sfaturi utile:

  1. Periodic, o dată la 6 luni până la 12 luni negociază oferta cu furnizorul tău.
  2. Nu depinde doar de un singur furnizor. Dacă el închide afacerea vei închide și tu.
  3. Orice se poate negocia, chiar și cu cel mai „mare” furnizor.

Cu siguranță vrem să lucram cu furnizori cinstiți și de încredere. Asigură-te că tu ai făcut partea ta și ți-ai comunicat așteptările.

„Dacă vrei să ai succes în negociere, aliniază-te cu unghiul de vedere al partenerului și apoi direcționează-l astfel încat să vadă punctul tău de vedere.” 


Daca ti-a placut, te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni ! Cu deosebit respect, Sebastian BALA 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.