Sebastian BALA.ro

Cum sa alegi o carte buna

Cum să alegi o carte

Salutare tie, cititorule! Sunt Sebastian și astăzi ți-am pregătit un articol despre cum să alegi o carte. 

Personal recunosc că sunt adeptul cărților practice, chiar pragmatice din care avem ceva de învățat.

Cu toate acestea în ultimii ani piata abunda de tot felul de carți care promit tot felul de formule magice. Acestea erau recunoscute pentru un marketing bun, dar cu un conținut nu atât de stralucit. Oarecum sunt de acord cu ele, mă rog, cu partea de marketing, în sensul că orice lucru bun ar trebui promovat ca atare.

Caut și citesc cărți cât mai eficiente, din care să obțin maximul de valoare, nu doar de “plăcerea” de a citi.

Nu am ceva împotriva cărților de beletristică, SF sau mai știu eu ce teme, însa în secolul vitezei în care avem atat de multe de facut, prea puțini mai pot aloca timp pentru romane polițiste și beletristică.

Totusi, cum să alegi o carte din care să extragi maximul de valoare? (răspunde la următoarele întrebări)

1. Cartea aceasta mă poate ajuta să rezolv problema „X” sau găsesc răspuns la întrebarile mele? Exita foarte multe cărți nișate pe subiecte, probleme, teme deci e imposibil să nu găsești tema căutata.

2. Această carte are informații în valoare de XXX euro. Mă întreb oare care sunt acestea? Folosind întrebarea aceasta îți direcționezi atenția către acele informații cu adevărat valoroase.

3. Care sunt cele mai bune 3-5 cărti care îmi ofera răspunsul? Cauta minim 3 cărți sau un top de 5 cărți cele mai bine din domeniu. Ai nevoie de mai multe puncte de vedere pentru a-ți face unul propriu, bine informat și argumentat.

4. Cine este autorul? De unde cumpăr carțile? Nu e important doar ce citești, ci și cine a scris ceea ce citești. Fară alte comentarii, alege liderii din domeniu sau cel puțin oamenii care sunt recunoscuți pentru ceea ce scriu. Poți solicita ajutor în orice librarie gen Cărturești pentru a primi informații de calitate.

5. Care sunt acele idei cheie, valoroase? Odata identificate le poți pune într-un document, mindmap sau fișier excel pentru a avea acces oricând la ele. Poți deasemenea să le marchezi direct pe carte și cand ai nevoie doar revi cu un scurt review asupra lor.

6. Cum îmi impactează viața? Cum pun ideile în practică? Ideile și soluțiile aflate îți schimba viața? Se spune că lecturile pe care le citești și oamenii pe care îi întâlnești îti vor schimba cel mai mult viața. Care sunt ideile pe care urmează să le aplici? Doar așa poți să validezi informația ca fiind adevarată.


Daca ti-a placut, Te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni! La cat mai multe si bune cari > Sebastian BALA L

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *