Sebastian BALA.ro

Coaching Antreprenorial

Salut, aici Sebastian și astăzi îți voi povesti câteva lucruri despre coaching, business coaching și relația cu un coach.

Un program de coaching antreprenorial te va ajuta să-ți canalizezi energia către obiectivele business-ului tău, să-ți setezi obiective și să le atingi, să ai o strategie bună și o viziune clară a ceea ce vrei să faci.

Probabil citești aceste rânduri pentru că te afli într-una dintre situațiile de mai jos:

 • Ai vrea să îți dezvolți propria afacere. CUM SĂ ÎNCEP?
 • Ești deja antreprenor, dar ceva nu merge. FAC CEVA GREȘIT?
 • Ești antreprenor și lucrurile merg așa și așa sau chiar bine de ceva timp, dar simți că se poate mai bine. M-AM BLOCAT?
 • Ești antreprenor, ai succes, dar ai atât de multe de făcut încât nu te poți concentra pe dezvoltare sau nu te poți bucura de munca ta. EU CE VREAU DE FAPT?

În acest caz, te afli în locul potrivit.

Cum te poate ajuta Coaching4Business pe tine sau pe compania ta?

Business coaching-ul are rolul de a ajuta antreprenorii, managerii și angajații să atingă un alt nivel de performanță în activitatea lor. Business coaching-ul nu este doar despre succes, ci poate să fie și despre supraviețuire în mediul de business. Indiferent de motivul pentru care dorești să fii mai bun, un coach de business te poate ajuta să faci acest lucru, să depășești obstacolele, să vezi noi perspective și să te refocusezi sau să te centrezi pe ceea ce este esențial în afacerea ta.

De regulă, clienții de business coaching sunt oameni care își doresc să atingă anumite obiective profesionale, care vor să producă o schimbare de ritm în viața profesională, care își doresc să atingă sau să mențină un anumit nivel în business.

Business coaching-ul este, în esență, o modalitate de dezvoltare a resurselor umane prin sprijin, ghidare, feedback și sfaturi, cu scopul de a crește performanța în diferite arii de business sau profesionale.

Beneficiile business coaching-ului. Ce anume vei câștiga participând la sesiuni de coaching de business?

 • Organizarea și prioritizarea obiectivelor
 • Focus pe ceea ce este important
 • Performanță crescută
 • Încredere de sine sporită
 • Optimizarea activității și proceselor
 • Claritate asupra unde ești, unde vrei să ajungi și ce vrei să implementezi
 • Strategii de creștere
 • Depășirea obstacolelor
 • Reducerea stresului prin obținerea direcției
 • Prevenirea apariției burnout-ului
 • Inițierea și gestionarea schimbărilor
 • Redobândirea și creșterea motivației

Cum să faci alegerea unui coach de business?

Când alegi un coach de business, probabil cel mai important lucru este să rezonezi cu el și să aveți valori comune. Cel care te va călăuzi către succes trebuie să fie o persoană care te poate înțelege, care poate vorbi aceeași limbă cu tine, care are experiență în aria de business pe care dorești să lucrezi sau – de ce nu – care a trecut la rândul său prin ceea ce treci tu.

Sunt coachi și traineri care au experiență și alții care nu au sau au mai puțină, ideal ar fi ca omul cu care lucrezi să aibă o oarecare experiență în business sau în domeniul tău de activitate, însă nu este obligatoriu ca el să aibă experiență în ceea ce faci tu, ci să te înțeleagă și să-ți ofere direcția de care ai nevoie.

Cine are nevoie de coaching?

Există concepția greșită că la coaching nu ajung decât ratatii, oamenii cu tulburări de comportament, care habar nu au ce să facă cu viața lor.

Ce nevoie am eu de unul – pe care să-l mai și plătesc! – ca să fac ce trebuie să fac? Adică, cum, eu nu mă pot descurca singur?! Auzi deseori vocea aceasta în cap?

Principala dimensiune a coachingului este curiozitatea, nevoia de a descoperi drumuri noi (care să le înlocuiască pe cele vechi), din acest motiv putem face o paralelă între coaching și dorința de cunoaștere.

Lăsând la o parte că în coaching exact asta urmărim (să ajutăm clientul să se descurce singur), din perspectiva prezentată mai sus ajungem să punem sub semnul întrebării curiozitatea însăși.

Ce nevoie mai avem să căutăm noi modalități de a produce energie electrică, nu știm deja unele? Păstrând registrul că doar oamenii cu probleme au nevoie de coaching, ar însemna că o țară, o companie, cu cât este mai avansată tehnologic, cu atât ar trebui să investească mai puțin în cercetare. Hm, parcă lucrurile stau exact pe dos în lumea reală, nu-i așa?

Ei bine, aici se face diferența. Normal că știm ce trebuie făcut cu viața noastră, normal că știm să ardem petrol pentru a obține curent, dar, în același timp, simțim că putem îmbunătăți ceea ce avem deja. Rămâne doar să ne întrebăm cum trebuie procedat.

… chiar așa, cum putem îmbunătăți ce avem deja? O întrebare specifică de coaching cu o putere fenomenală datorită efectelor imediate pe care le poate genera. Vei vedea imediat.

Te provoc la un exercițiu de câteva secunde. Ridică ochii din ecran (închide-i sau lasă-ți capul pe spate) și pune-ți o întrebare simplă:

Care aspect al vieții tale cotidiene, dacă s-ar îmbunătăți cu puțin, ar produce cele mai vizibile efecte?

Nu trisa, că te văd! Alege să petreci împreună cu tine însuți câteva clipe.

Vei rămâne uimit de perspectivele ce pot apărea. Pune-ți întrebarea de mai sus ca și cum ai vrea să afli, pe bune, răspunsul. Nu lua în calcul schimbări dramatice, cum ar fi să câștigi la Loto sau să primești ca moștenire o insulă în Pacific.

Concentrează-te asupra vieții de zi cu zi. Ce ai face dacă ai putea petrece o oră în plus în fiecare zi cu familia? Ce ai face dacă ai câștiga în fiecare lună cu o sută de euro în plus? Dacă ar fi să te înțelegi mai bine cu un singur om din anturajul sau familia ta, cine ar fi el sau ea?

Nu-ți face griji pentru mine, știu să aștept ;).

Gata? Acum vine întrebarea de 1,000 de puncte (și o bilă, frumos colorată).

Ce te oprește să faci această mică îmbunătățire?

Serios, ce te oprește să o faci? Din nou, caută răspunsul ca și cum ai dori să-l găsești. Ai toate motivele din lume să o faci. Apoi, pune-ți o întrebare simplă:

Care ar fi cel mai mic pas care te-ar îndrepta în direcția potrivită pentru a realiza această mică îmbunătățire?

Ai găsit în timpul acestui exercițiu ceva, un mic prim pas, care ar putea să te apropie de o viață mai bună?

Dacă da, profită de efortul depus și nu lăsa momentul de grație să se piardă. Transformă fără întârziere „aș putea să fac” în „am făcut”, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pentru că nu există moment mai bun decât momentul prezent pentru a porni spre o viață mai bună, nu-i așa?

Sper să-ți întâlnești coach-ul potrivit ție și afacerii tale.

Dacă ți-a plăcut, te rog să dai SHARE la acest articol astfel încât să inspirăm cât mai mulți oameni! La multe reușite,
Sebastian Bala

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *