Sebastian BALA.ro

Ce agentie de marketing sa alegem pentru a ne promova Afacerea

Salutare! Aici Sebastian și astăzi vreau să împărtășesc cu tine câteva strategii pentru a alege o agenție de marketing care să îți promoveze afacerea într-un mod eficient.

Înainte de a intra în detalii, hai să discutăm puțin despre importanța marketingului în afaceri și despre colaborarea cu agențiile de marketing.

Statistici relevante despre marketing în afaceri și colaborarea cu agențiile:

 1. Investiția în marketing: În 2023, se estimează că cheltuielile globale pentru publicitate digitală vor ajunge la aproximativ 645 miliarde de dolari.
 2. Importanța agențiilor de marketing: Peste 40% dintre întreprinderile mici și mijlocii consideră că externalizarea marketingului este o soluție eficientă pentru a avea acces la experiență și resurse.

Cum să alegi o agenție de marketing eficientă pentru afacerea ta:

În momentul în care îți promovezi afacerea, este crucial să alegi o agenție de marketing care să îți înțeleagă nevoile și să îți aducă rezultate palpabile. Iată câteva considerații pe care ar trebui să le ai în vedere:

 1. Experiența în domeniul de activitate: Agenția are experiență în domeniul tău de activitate? Este important să lucrezi cu cineva care înțelege specificul industriei tale.
 2. Plan de marketing cu obiective clar definite: Agenția are un plan de marketing bine definit, cu obiective măsurabile pe care le poți urmări?
 3. Adaptabilitate și cunoștințe despre strategii recente: Echipa agenției este adaptabilă și cunoaște cele mai recente strategii în marketing?
 4. Bugetul pentru marketing: Ai alocat până la 20% din cifra de afaceri pentru marketing? Acesta este un indicator important pentru a stabili bugetul de marketing și a discuta cu agenția.
 5. Contract bazat pe performanță: Agenția este dispusă să lucreze pe baza unui comision legat de rezultatele obținute?
 6. Înțelegerea misiunii și valorilor tale: Agenția înțelege misiunea și valorile tale sau cel puțin te întreabă despre ele?
 7. Certificări și rezultate anterioare: Oamenii din echipa agenției sunt certificați și au demonstrat rezultate în domeniul lor?
 8. Managementul proiectelor: Poți externaliza marketingul într-un mod ușor de gestionat, prin discuții email sau telefon?
 9. Promovarea agenției și înțelegerea procesului de vânzare: Agenția se promovează eficient pe ea însăși? Înțelege procesul de vânzare și nevoile pieței tale?
 10. Responsabilitate și penalizare: Agenția își asumă responsabilitatea pentru rezultate și este dispusă să „plătească” în caz de insucces?
 11. Confidențialitate și contract: Discută cu managerul de cont și asigură-te că obții un contract scris și semnat înainte de a furniza acces la conturile tale.

În concluzie, alegerea unei agenții de marketing este o decizie importantă pentru afacerea ta și ar trebui să fie luată în considerare cu atenție. O agenție bună nu doar că promovează afacerea ta, dar te poate și educa în procesul de marketing și vânzare.

Dacă ai întrebări sau vrei să discutăm mai multe detalii, lasă un comentariu mai jos!

Cu respect, Sebastian Bala

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *