Sebastian BALA.ro

Care sunt beneficiile coachingului pentru antreprenori?

Principalele beneficii ale coaching-ului pentru antreprenori

Salut, aici Sebastian si astazi ti-am pregatit un material despre beneficiile coachingului.

Intr-un articol anterior am mentionat ce inseamna coachingul si business coachingul si despre relatia ta cu un coach, astazi iti spunem cateva beneficiile esentiale pentru care sa alegi sa lucrezi cu un coach.

Ele sunt valabile în orice stadiu al dezvoltării afacerii sau afacerilor, de la începutul lor (start-ups) până în perioada de maturitate completă.

-Așadar, ce poate face un coach pentru tine, un antreprenor român?

La această întrebare a răspuns Mihai Stănescu, coach pentru antreprenori.

Iată cele zece răspunsuri posibile la întrebarea de mai sus:

  1. Te poate ajuta să îți creezi o viziune a destinației afacerii tale, pentru 3, 5 sau chiar 10 ani. Mai mult decât atât, având în vedere că rolul coach-ului este să se poziționeze în viitorul clientului, vom formula această viziune folosind prezentul. De ce? Pentru a genera în tine energia necesară propagării constante și accelerate către visul tău de împlinire personală și succes în afaceri.
  2. Vei ajunge în sfârșit să îți formulezi un plan de afaceri coerent și funcționabil, însoțit de o strategie eficientă de comunicare, marketing și vânzări. Mulți dintre antreprenorii pe care i-am întâlnit nu își scriu un plan de afaceri din simplul motiv că pare un efort fără nici un beneficiu. Neavând un plan, nici nu au ce să urmărească, să îmbunătățească și nici la ce să se raporteze. Prin coaching, îți vei planifica exact dezvoltarea afacerii și îți vei găsi poziționarea ta unică, potrivită pe piață.
  3. Pare incredibil, dar vei învăța să pui în miscare un proces de marketing și vânzări care va aduce rezultate aproape fără efort. Imaginează-ți că îți poți crea nișa ta și numai a ta, în care clienții te pot privi ca fiind expertul aflat întotdeauna la dispoziția lor, cu soluții mai bune decât s-ar putea ei gândi vreodată! Doar stabilindu-ți o nișă îți poți crește afacerea natural și cu mai puțin efort.
  4. Vei învăța de la tine însuți cum să îți setezi obiective care chiar sunt potrivite pentru ritmul tău. Ce vrei cu adevărat să se întâmple cu afacerea ta? Te va ajuta să îți găsesti cel mai sincer și frumos răspuns, ieșind complet din îngrăditurile lui „trebuie să fac aia, să obțin ailaltă, etc.” Când ceea ce faci se bazează pe ceea ce crezi într-adevăr ca fiind bine, coaching-ul spune că ești aliniat. Cu valorile și principiile tale, cu lumea și cu acțiunile din prezent. Cunoști o sursă de energie personală mai puternică?
  5. Odată stabilite și clare, îți vei atinge obiectivele de business mult mai rapid. De ce? Pentru că ai pe cineva care te ține responsabil de deciziile pe care le iei, săptămână de săptămână, lună de lună, an de an. În acest fel vei face o economie notabilă în privința celei mai importante resurse: timpul. Împreună cu coach-ul tău vei învăța să fii mai eficace, mai eficient și mai productiv.
  6. Vei face mai puține greșeli. Le spun de la început celor cu care lucrez: nu mai e nevoie să funcționezi pe strategia străveche „încercare-eroare”. Imaginează-ți cum este să ai un spațiu de testare a oricărei decizii, idei și strategii noi. Coach-ul tău este un partener bine calibrat în privința realității, fără ca aceasta să însemne că vei împărți profitul cu el. El este un fel de „al treilea ochi”, având experiența necesară acestui rol din contractele de coaching anterioare.
  7. Te vei dezvolta mai bine și mai rapid decât credeai că este vreodată posibil. Coach-ul tău te poate ajuta să vezi lucruri de care e posibil să nu fii conştient, atât la cum îti conduci afacerea, cât și chiar la tine ca persoană. „Punctele oarbe” (blindspots) sunt de obicei surse de creativitate și de evoluție. Un alt lucru pe care îl spun clienților mei este să nu fie surprinși dacă pe parcurs vor renunța la lucrurile sau chiar la oamenii față de care evoluează rapid. Vei avea noi limite și îți vei desena un drum plin de realizări.
  8. Implicit, te vei confrunta cu mai puține greutăți și probleme de zi cu zi. Când știi într-adevăr ce îți dorești de la business-ul tău și de la oamenii din viața ta, când ești conștient de limitele tale, lucrurile tind să se așeze într-o ordine firească. Așa îți vei crește rapid și standardul de viață. Pentru că viața ta este mult mai mult decât o continuă rezolvare de probleme presante.
  9. Vei produce mai mulți bani, fiind concentrat pe un dublu standard: un număr de euro profit și performanța ta în a-l atinge. Coach-ul te va ajuta să îți creezi o grilă a succesului, indiferent de tipul de business, de ce clienți ai și de cum evoluează piața în care funcționezi. Iar grila va conține și indicatori de performanță, pe care tu îi certifici ca fiind eficienți. Vei face mai puțin efort, pentru că vei avea hârtii mai bune.
  10. Am lăsat la urma cel mai important beneficiu: autenticitatea. Ingredientul principal al fericirii este să fii ceea ce ești, într-adevăr. Cu un coach, vei avea pe cineva întotdeauna atent în această directie, invitându-te constant să nu mai eviți, să nu amâni, să spui ceea ce simți și crezi. Asta îți va crește stima de sine și creativitatea. Vei învăța să ai realmente grijă de afacerea ta, de oamenii tăi, să îi conduci pe un drum greu și frumos. Unul dintre modurile mele favorite de a începe un contract de coaching antreprenorial este să creăm împreună un sistem autonom, care să se poată întreține singur și aduce profit. Vei fi privit ca cel care repoziționează viitorul companiei, realizându-l în prezent.

Un program de coaching antreprenorial te poate ajuta:

-sa iei START-ul.

Nu este usor sa o iei pe acest drum, mai ales in Romania. Dincolo de aspectele legislative si contabile pe care trebuie sa le ai in vedere, antreprenoriatul presupune si multa munca de pregatire, documentare si planificare. Toate sunt importante pentru un start reusit pe acest drum.

-sa prinzi VITEZA

Greul începe cu adevărat după ce ai pornit la drum. Studiile arată că cele mai multe afaceri se închid în primul an. Prima perioadă este cruciala nu doar din punctul de vedere al acțiunilor tale ci și al moralului tău. Chiar și antreprenorii de succes îți vor povesti că au avut momente cand au vrut să se dea bătuți și să renunțe.

-sa mentii TEMPO-ul

Ești bine? Ai un business stabil? Ce trebuie să faci pentru a-l păstra? Probabil îți dai seama cât de important este să păstrezi piciorul pe accelerație. Dar este important să faci asta cu un consum minim de energie.

-sa RUPI RITMUL

Aici este partea cea mai interesanta. De fapt, antreprenoriatul este mereu despre ruperi de ritm și schimbări de joc. Fără inovare vei rămâne, în cel mai bun caz, un antreprenor mediocru. Instrumente există, idei ai tu, tot ce îți mai trebuie este scânteia de a pune lucrurile în miscare.

-sa te BUCURI de ce faci bine

Iar acesta este lucrul cel mai important. Toată lumea crede că antreprenorii sunt cei mai fericiți oameni din lume, mai ales dacă au succes. Dar tu știi că nu este chiar așa. Indiferent de cât de bogați sunt sau de cât de împliniți sunt, feericirea antreprenorilor se va găsi (și) în alte lucruri.

De reținut:

-Nu vindem soluții antreprenoriale și nu pretindem că știm mai bine ca tine ce ar trebui să faci.

-Coachii noștri, deși cu experiență în antreprenoriat, nu sunt consultanți. Programul de coaching antreprenorial se va axa pe gasirea obiectivelor tale si formularea planului tău pentru business-ul tău.

-Cele mai bune sfaturi sunt cele pe care ți le dai singur. Noi te vom ajuta doar să îți formulezi atât întrebările cât și răspunsurile.

-Coach-ul te va ajuta să descoperi și să fructifici potențialul tău.

-Un program de coaching antreprenorial te va ajuta să clarifici, sa descoperi, sa te motivezi, sa inovezi, sa te bucuri.


Daca ti-a placut, te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni!

La multe reusite, Sebastian Bala

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *