Sebastian BALA.ro

9 Factori care ne influenteaza alegerile

9 Factori care ne influențează alegerile

Salut, aici Sebatian! Tocmai ce am pregătit un material pentru tine și anume factorii care ne influențează alegerile în viață.

„Numai eu sunt responsabil să devin tot ceea ce pot a fi capabil. ”

Cand am auzit afirmația aceasta de la unii dintre mentorii mei, m-am gândit că am jucat prea mult rolul de victimă în viata și tot ceea ce a fost până atunci a fost doar să-mi arate că a fi puternic sau a fi slab este doar o alegere.

Nu există oameni slabi sau puternici. Toți suntem lăsați de la bunul Dumnezeu cu anumite puteri și anumite slăbiciuni. Doar de noi și de atitudinea noastra depinde să ne folosim sau nu puterea, puterea de a face alegeri bune sau alegeri mai puțin potrivite.

Ulterior, când am devenit excesiv de cumpătat și de disciplinat, exagerat de disciplinat, am înteles (sau mai bine zis, m-am luminat) că oricât de puternic ești sau vrei să crezi că ești, există și puncte slabe pe care le ai. Înca suntem pe Pamânt, să nu uitam de natura umană și de faptul că am venit aici cu un scop: de a face bine celor din jur prin puterea noastră și nu de a ne manifesta puterea noastră asupra lor. Mă rog, asta daca nu ești cumva vreun soi de războinic care vrea să aibă lumea la picioarele lui.

În speranța că ai prins esența cuvintelor, anume de a face un mix între puterea de a alege și puterea de influențare a contextului, îți indic 5 factori care se manifestă atunci când facem alegeri sau în funcție de care noi facem alegeri.

  1. Factorii care țin de valorile personale/filtru intern și care ar trebui să fie cel mai important filtru.
  2. Factorii ce țin de nevoile noastre imediate sau stringente.
  3. Factorii ce țin de misiunea noastră, de scopul major sau de job. Ce țin mai mult de intuiția noastră sau de „direcția noastră în viață”.
  4. Factorii influențați de obiectivul prezent sau planurile noastre. Obiective propuse cu mintea conștientă.
  5. Factorii exteriori în perspectiva resurelor – banilor. Nu este prima sau ultima conditie ci e cât de important o crezi tu în viața.
  6. Factorii ce țin de percepțiile noastre, de convingerile noastre – fie că sunt bune sau rele.
  7. Factorii influențați de persoanele din viața noastră, și aici mă refer la persoanele importante și pe termen lung.
  8. Factorii ce țin de timpul disponibil de urgențe imediate sau puterea de amânare a deciziei de moment.
  9. Factorii care au fost condiționați în trecut. Țin de trecutul nostru, de experiențele noastre sau educația anterioară.

Cei 9 factori de influență asupra deciziilor noastre se pot modifica în functie de puterea noastră sau în funcție de ceea ce dorim să fim în viață.

Sună mișto? Îți spun ceva mai relevant: cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne aliniem acești factori astfel încât ei să devină congruenți, adică să meargă în formație în aceeași direcție.

Îți dau o formulă: 90% din ceea mi se întâmplă în viață depinde de mine și de alegerile mele + 10% depinde de mediul exterior.

La unele persoane procentele pot să fie diferite, însă ideea este că nu putem ignora puterea mediului exterior, crezând că suntem „Creatorul însuși”.

Nu încerc să te descurajez. Poți deveni mai înțelept când îți dai seamă că există “sisteme” mai înalte decât puterea noastră de înțelegere, pe care nu le putem ignora.

Ești liber să faci propiile alegeri în viață și ești liber să-ți exprimi aceasta putere în folosul tau, al oamenilor din jur și a mediului exterior. Fă o schimbare care să impacteze lumea în bine! Decizia îți aparține.


Daca ti-a placut, te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni! La cat mai multe alegeri bune > Sebastian BALA L.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *