Sebastian BALA.ro

6 Intrebari cheie cand intalnesti un nou client

6 întrebari cheie când întâlnești un nou client:

Salut! Sunt Sebastian. Astăzi ți-am pregătit un material scurt despre ce întrebări să pui unui client atunci când îl întâlnești prima dată.

Ce am în comun cu aceasta persoană? Gasește puncte comune și stabilește raportul. In anul 2019 pentru a avea o relatie buna de business e nevoie mai mult decat de incredere, si anume e nevoie ca sa ne „placa” oamenii cu care lucram. Ne dorim sa lucram cu oamenii cu care suntem compatibil si putem creea relatii bune.

Discut cu persoana potrivită? Este ea în masură să ia decizii pentru firma pe care o reprezintă? Caută persoana de decizie din firma sau din familie care ia decizia de cumpărare. Nu vrei să stai de vorba cu cineva care nu are putere de cumpărare.

Este clientul/firma potrivită cu care să fac afaceri? Află dacă clientul tău corespunde segementului de clienți căruia i te adresezi sau dacă există potrivire între ceea ce tu oferi și ce are el nevoie.

Potențialul client este suficient de motivat încat să justifice prețul solicitat? Află în ce măsură clientul tau întradevăr are nevoie de acest produs sau dacă are suficiente beneficia, astfel încat sa-ți asculte propunerea ta.

Are clientul acesta suficiente resurse pentru a demara o afacere? Află în ce măsura are clientul tău capacitatea de plată cu privire la prețul produselor și serviciilor tale sau dacă există posibilitatea de plată pe viitor. Asigură-te în avans că lucrezi cu acei clienți onești care au capacitate de plată indiferent de forma de plată pe care le-o ceri.

Poate fi o relație benefică pentru ambele părți? Este o relație câștig-câștig sau mai degrabă pe client îl interesează doar câștigul lui imediat? Află ce parteneriate pe termen lung are sau ce contracte de colaborare a semnat până în present.

Descarca materialul Profil de client din acest link . Ai peste 25 intrebari la care sa raspunzi pentru a face profilul sau segmentul de client pentru afacerea ta.

https://www.sebastianbala.ro/wp-content/uploads/2019/10/6.-Profil-de-client-1.pdf


Daca ti-a placut, te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni ! Cu deosebit respect, Sebastian BALA

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *