Sebastian BALA.ro

20 elemente esențiale pentru a obține succesul în viață

Elemente esențiale pentru succesul tau.

Salut, revenim cu un articol despre cele 20 elemente esențiale pentru a obține succesul în viață.

„20 elemente esențiale pentru a obține succesul în viață” nu este doar un simplu articol, ci reprezintă principiile cheie care pot facilita creșteri masive în direcția obiectivelor tale și a scopului tău.

În acest material, am structurat elementele într-un parcurs logic și evolutiv al trainingului, care poate transforma viața ta.

Elementul numărul 8 este: Stabilirea bornelor intermediare.

Orice obiectiv poate fi atins mai ușor dacă este împărțit în bucăți mai mici. Împarte-ți obiectivul în 3-5 borne intermediare și stabilește prioritățile necesare pentru a le atinge. Cu un plan bine definit și pași corecți, orice obiectiv devine realizabil într-un timp rezonabil.

Elementul numărul 9 este: Depășirea blocajelor fizice, emoționale și materiale.

Ce te ține pe loc în acest moment? După ce ai depășit convingerile limitative, identifică blocajele fizice, emoționale sau materiale care te împiedică să avansezi. Ce trebuie să înveți sau să dobândești pentru a progresa mai rapid și mai eficient spre succes?

Elementul numărul 10 este: Tehnica de evoluție: 10% informație, 20% studiu, 20% antrenament, 50% practică.

Alocația timpului tău este esențială pentru evoluția în carieră și viață. 10% din timpul tău ar trebui să fie dedicat învățării și acțiunii în domeniul tău. 20% ar trebui să fie alocat studiului, prin cursuri, webinarii și cărți. 20% trebuie să fie dedicat antrenamentului cu un mentor sau trainer, învățând direct de la cineva cu experiență. Cele mai multe, 50%, trebuie să fie dedicate practicii și lucrului direct cu oamenii, învățând din experiența directă și indirectă.

Elementul numărul 11 este: Creează-ți cercul de influență pozitiv.

Alege să fii înconjurat de oameni optimiști, încrezători și susținători. Cercul tău de influență este format din cei 10 oameni mai prezenți în viața ta, incluzând prieteni, parteneri, familie și colegi de muncă. Aceștia au cel mai mare impact asupra ta, influențându-ți gândurile, rezultatele și nivelul financiar.

Elementul numărul 12 este: Stabilește priorități clare în activități și obiective.

Alege cele mai importante lucruri din viața ta și din ceea ce vrei să obții. Începe cu cele mai importante și termină cu cele mai puțin importante. Prioritățile sunt activități cu valoare mare per timp și efort investit sau activități cu valoare scăzută, fiind curente sau mai puțin urgente.

Elementul numărul 13 este: Banii nu înseamnă tot. Avem 5 resurse.

Probabil ai auzit că avem 3 resurse cu care atingem obiectivele noastre: banii, timpul și energia. Am descoperit că mai avem la dispoziție informațiile și relațiile cu oamenii.

Elementul numărul 14 este: Revizualizează-ți obiectivele.

Scrierea obiectivelor pe hârtie îți aduce claritate. Rescrierea obiectivelor îți aduce chiar mai multă claritate. Lucrează cu obiective clare pe termen de un an, o lună și o zi. Revizuiește-ți obiectivele anuale și lunare. La fiecare 6 luni, alocă 2 ore pentru evaluarea obiectivelor tale anuale.

Elementul numărul 15 este: Stabilește clar ce vrei, fii flexibil în acțiune.

Stabilește clar ce vrei, având obiective scrise, dar fii flexibil în acțiune. După ce ai stabilit ce vrei să obții, alege o cale pentru a atinge ținta propusă. Dacă nu funcționează, alege o altă cale. Dacă ești suficient de motivat să obții acel obiectiv, vei găsi o cale de a-l obține.

Elementul numărul 16 este: Dezvoltă abilitățile și pune-te în valoare.

Fiecare domeniu de activitate se bazează pe 5-6 abilități. Identifică cele mai relevante 3 abilități și dobândește-le cât mai repede. Pune-te în valoare de fiecare dată când ai ocazia, bazându-te pe abilitățile și rezultatele tale.

Elementul numărul 17 este: Tehnica celor 20 de soluții.

Pentru orice problemă, există cel puțin o soluție de rezolvare. La fiecare provocare, ia o coală de hârtie, scrie problema în centru și găsește cel puțin 20 de soluții creative. În acest proces, ai nevoie de o minte creativă, mai mult decât de una logică. Orice problemă poate fi soluționată dacă este identificată corect.

Elementul numărul 18 este: Fă ceva în fiecare zi.

Stabilește-ți obiective, fă un plan congruent cu ceea ce vrei să obții și nu uita să acționezi. Fă ceva în fiecare zi. După ce ai planificat și organizat tot ceea ce poți, treci la acțiune, indiferent de circumstanțe. În fiecare zi, poți face 3 acțiuni relevante pentru obiectivul tău major sau pentru viața ta. În fiecare lună, vei acumula 60-70 de acțiuni valoroase în direcția obiectivului tău major.

Elementul numărul 19 este: Nu renunța.

Indiferent de obstacolele întâlnite, nu renunța niciodată. Stabilește-ți obiective îndrăznețe și visează mare, dar nu renunța niciodată. Poți eșua de multe ori, poți găsi mereu noi metode de a obține ceea ce îți propui, dar nu renunța niciodată. Poate nu ai descoperit încă metoda perfectă sau nu ai adunat încă resursele necesare, dar nu renunța.

Elementul numărul 20 este: Evaluare. Reluare.

Evaluează-ți viața periodic, la sfârșitul fiecărei luni, la 6 luni și la 1 an. Scrie obiectivele realizate și sărbătorește rezultatele. Notează activitățile pe care le vei replanifica pentru a le realiza, care necesită noi resurse sau mai mult timp. Notează acțiunile și obiectivele nerealizate și identifică sincer cauza pentru care nu le-ai atins. Dacă nu ai atins un obiectiv, schimbă calea, dar nu obiectivul.

*Acest material a fost prelucrat cu sprijinul doamnei Emanuela Burcea.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rog să-l distribui mai departe pentru a inspira cât mai mulți oameni!

Cu respect, Sebastian BALA

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *