15 metode bune de a economisi banii
Salut sunt Sebastian si ti-am pregatit un material despre cum sa economisesti banii.
Cu ce provocari te-ai confruntat pana acum?
Care sunt metodele de a economisi bani? De ce nu imi raman bani pana la sfarsitul lunii? Ai efectuat toate cheltuielile!? Unde am pierderi de bani si de ce?
Poti ajunge bogat pe termen lung in masura in care poti sa economisesti o parte din banii tai.
Sesizare: Am presupus ca oamenii bogati sunt zgarciti. Tarziu mi-am dat seama ca nu sunt zgarciti de fapt cum credeam, ci doar au un principii bune in utilizarea banilor lor.
„Oamenii bogati pe care i-am intalnit au simtul de cumpatare.”
Este o diferenta de atitudine fata de bani si fata de viata in a fi cumpatat si a fi zgarcit.
Stapanirea emotiilor inseamna stapanirea banilor.
Ia-ta cateva metode pe care le aplic si care le-am vazut la oamenii bogati, aceia cu adevarat bogati:
1. Fa odata pe saptamana cumparaturi si ai grija de sanatatea ta. Faptul ca mananci nesanatos pe termen lung te afecteaza, vei plati mai multi bani pentru controale medicale si evident stare ta fizica si emotionala va fi una precara. Creaza-ti un meniu pe care-l poti pregati pentru tine si familia ta.
2. Fa cumparaturi o data pe saptamana cu privire la cumparaturi mai mari. Vei economisi timp cu mersul la cumparaturi si iti vei gestiona emotiile, cumpara ce ai trecut pe lista. Nu merge la cumparaturi cand esti flamand sau insetat, astfel vei evita sa cumperi din impuls. Foloseste o lista de cumparaturi si elimina cumparaturile nesanatoase.
3. Redu consumul de electronice si aparatura electronica. Ai intradevar nevoie de toate produsele: ipod, aparat foto, tableta si toate cele de ultima generatie? Acum aproape orice telefon inteligent are toate functiile de care ai nevoie.
4. Plateste facturile la timp! Nu doar eviti penalizarile insa iti dau un sfat din experienta mea si anume ca … indatorarea chiar si cu facturi neachitate la timp atrage dupa sine alte efecte asupra ta si a banilor tai. Daca tu amani plata facturilor s-ar putea ca si clientul tau sa amane facturile platite catre tine! PS: fara a fi ipocrit si eu mai uit asta!
5. Repara-ti bunurile odata ce ele se strica… pe termen lung ele se aduna si te vei simti supra-incarcat. Inlocuieste produsele la expirarea termenului de garantie si repara ce ai nevoie de indata. Asta atrage o stare de bine asupra ta si a mediului din familie .
6. Deleaga activitatile casinice – copiilor, familiei. Nu trebuie sa cumperi toate serviciile. Gaseste ce ii pasioneaza sa faca si poate o metoda de recompensa. Oricum ar putea fi distractiv si economisesti niste bani cu activitati precum: repararea computerului, preparea unui desert sau alte activitati creative.
7. De cate ori iesi in oras? Poate ai nevoie de mai putine iesiri insa mai de calitate. Gaseste metode de distractie cu prieteni si familia, pana la urma, nu bani te distreaza!
8. Nu mai face cumparaturi de orice natura, din impuls. Pentru cheltuieli pe termen scurt amana macar o zi, pentru cheltuieli pentru termen mediu aloca macar 1 saptamana si vezi ce ai nevoie sa cumperi cu adevarat. Fa cumparaturi intr-un mod responsabil!
9. Cumpara mai putin insa de calitate mai buna! Poti reduce numarul de camasi, de tricouri sau sa le schimbi atat de des! Poate te ajuta sa ai mai putine insa calitatea sa fie mai buna…Poate ai si o stima de sine mai buna.
10. Nu raspunde la orice reducere prezentata in fiecare market… Este market, este marketing… ia-ti timp si analizeaza oferta de pret si produsul!
11. Amana deciziile de cumparare pana la reducerile de sezon. Poti face cumparaturi de vara in sezonul rece cand ai preturi mai bune si invers!
12. Fii atent la comisioane! Pe bune, inca odata,fii atent la comisioane. Bancile au tot felul de comisoane, extragere de pe card, depunere, de transfer. Gaseste o solutie buna! PS: folosesc cardul doar pentru cumparaturile pe termen lung.
13. Foloseste bicicleta sau mersul pe jos pentru scurte distante! Mentine sanatatea si economisesti combustibil si cheltuieli inutile cu Mercedesul ce tocmai l-ai cumparat sa mergi pana la buticul de la urmatorul colt!
14. Foloseste un sistem de gestiune a banilor. Ca sa economisesti ar fi bine sa ai un astfel de sistem. In programulhttps://www.sebastianbala.ro/
15. Poti obtine reduceri sau poti negocia preturile acolo unde cumperi in cantitate sau ai o calitatea de client vechi. Nu uita de asta! Orice este negociabil.
Tu ce metode de economisire a banilor folosesti?
Pune de o parte 10% din orice suma pe care o castigi. Acesta este un obicei si nu neaparat suma sau procentul conteaza.
Foloseste formatul: Venituri – (Economii+Investitii) = Cheltuieli > te orienteaza catre economisire si investitii dupa care sa efectuezi cheltuielile.
„Diferenta intre oamenii bogati si oamenii saraci este data de modul in care isi folosesc banii si resursele.”
Daca ti-a placut, Te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni !Cumparaturi cumpatate si responsabile. La cati mai multi bani cheltuiti in mod responsabil. > Sebastian BALA L.