Sebastian BALA.ro

Ce poti face in relatia cu persoanele stresate

Lucrezi cu oameni de vânzări sau în vânzări? Ai un membru al familiei stresat? Lucrezi tu într-un mediu stresant în care oamenii au termene limită sau muncă de birou stresantă?

Atunci probabil că te lovești frecvent de persoane sau situații stresante.

Stresul este o parte inevitabilă a vieții moderne, fie că lucrăm în vânzări, avem membri ai familiei copleșiți de probleme sau ne confruntăm cu termene limită strânse într-un mediu de birou. Gestionarea stresului propriu și al celor din jur poate face o diferență semnificativă în calitatea vieții noastre și a relațiilor noastre. Așadar, cum putem ajuta persoanele stresate din viața noastră fără a ne lăsa copleșiți la rândul nostru?

Salut! Eu sunt Sebastian Bala și am pregătit pentru tine o listă cu 11 strategii eficiente pentru a te descurca cu persoanele stresate.

Cum să te porți cu persoanele stresate?

 1. Întreabă: „Cum pot să te ajut?” În loc să oferi sfaturi nesolicitate sau să te enervezi, schimbă-ți atitudinea și întreabă persoana stresată cum poți să o ajuți concret.
 2. Arată empatie și ajutor practic Când un membru al familiei este stresat, încearcă să-l înțelegi și să-l ajuți cu sarcinile care îl copleșesc.
 3. Activități fizice comune Invita-l la o plimbare sau la un sport. Activitatea fizică este excelentă pentru reducerea stresului, fie că este vorba de box, activități handmade, alergare, ciclism sau înot.
 4. Creează un mediu de meditație Ascultați împreună CD-uri de meditație, materiale audio sau video și practicați meditația pentru a reduce stresul.
 5. Nu lua personal stresul celuilalt Nu lăsa stresul și starea emoțională a altei persoane să te afecteze personal.
 6. Concentrează-te pe soluții Fii orientat către găsirea soluțiilor și identificarea corectă a problemelor, în loc să te focusezi pe starea emoțională negativă.
 7. Protejează-te de contaminarea emoțională Nu permite stresului altora să te afecteze personal. Astfel, vei putea fi de ajutor fără să te simți copleșit.
 8. Fii conștient de unicitatea fiecăruia Nu presupune că știi exact ce simte persoana din fața ta. Fiecare individ este unic și trăiește experiențele în mod diferit.
 9. Acceptă emoțiile celuilalt Nu nega intensitatea emoțiilor celuilalt. Schimbă focusul și direcționează energia către activități constructive.
 10. Evită ridiculizarea Nu ironiza și nu ridiculiza sentimentele celuilalt. Acest comportament poate fi dăunător și se poate întoarce împotriva ta.
 11. Nu încerca să salvezi pe toată lumea Fiecare este responsabil de propriile stări. Poți oferi sprijin, dar nu te transforma într-un „salvator” care absoarbe toate emoțiile negative ale celor din jur.

Recomandări și statistici interesante

 1. Sportul și reducerea stresului: Studii arată că activitatea fizică regulată poate reduce nivelurile de stres cu până la 40%. Activitățile care implică mișcarea mâinilor și picioarelor, cum ar fi boxul și alergarea, sunt deosebit de eficiente.
 2. Meditația și sănătatea mentală: Cercetările sugerează că meditația zilnică poate reduce simptomele de anxietate și depresie cu până la 30%, îmbunătățind astfel calitatea vieții.
 3. Comunicarea empatică: Un studiu realizat de Universitatea din California a constatat că persoanele care folosesc empatia în comunicare au relații mai sănătoase și un nivel mai scăzut de stres interpersonal.

La cât mai multe relații sănătoase!

Cu respect,
Sebastian Bala

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *