Sebastian BALA.ro

Coaching Antreprenorial

Coaching Antreprenorial

Salut, aici Sebastian si astazi iti povestim cateva lucruri despre coaching, business coaching si relatia cu un coach.

Un program de coaching antreprenorial te va ajuta sa iti canalizezi energia catre obiectivele business-ului tau, sa iti setezi obiective si sa le atingi, sa ai o strategie buna si viziune clara a ceea ce vrei sa faci.

Probabil citești aceste rânduri pentru că te afli într-una dintre situațiile de mai jos:

  • Ai vrea să îți dezvolți propria afacere. CUM SĂ ÎNCEP?
  • Ești deja antreprenor dar ceva nu merge. FAC CEVA GREȘIT?
  • Ești antreprenor și lucrurile merg așa și așa sau chiar binișor de ceva timp, dar simți că se poate mai bine. M-AM BLOCAT?
  • Ești antreprenor, ai succes, dar ai atât de multe de făcut încât nu te poți concentra pe dezvoltare sau nu te poți bucura de munca ta. EU CE VREAU DE FAPT?

În acest caz, te afli în locul potrivit.

Cum te poate ajuta Coaching4Businesss pe tine sau pe compania ta?

Business coaching-ul are rolul de a ajuta antreprenorii, managerii și angajații să atingă un alt nivel de performanță în activitatea lor. Business coaching-ul nu este doar despre succes ci poate să fie și despre supraviețuire în mediul de business. Indiferent de motivul pentru care dorești să fii mai bun, un coach de business te poate ajuta să faci acest lucru, te ajuta sa depasesti obstacolele, sa vezi noi perspective si sa te refocusezi sau centrezi pe ceea ce este esential in afacerea ta

De regula, clienții de business coaching sunt oameni care își doresc să atingă anumite obiective profesionale, care vor să producă o schimbare de ritm în viața profesională, care își doresc să atingă sau să mențină un anumit nivel în business.

Business coaching -ul este, în esență, o modalitate de dezvoltare a resurselor umane prin sprijin, ghidare, feedback și sfaturi, cu scopul de a crește performanța în diferite arii de business sau profesionale.

Beneficiile business coaching-ului:

Ce anume vei câștiga participând la sesiuni de coaching de business?

  • organizarea și prioritizarea obiectivelor
  • focus pe ceea ce este important
  • peformanță crescută
  • încredere de sine sporită
  • optimizarea activității și proceselor
  • claritate asupra unde ești, unde vrei să ajungi și ce vrei să implementezi
  • strategii de creștere
  • depășirea obstacolelor
  • reducerea stresului prin obtinerea directiei
  • vei preveni apariția burnout-ului
  • inițierea și gestionarea schimbărilor
  • redobândesti si cresti motivația

Cum sa fac alegerea unui coach de business?

Când alegi un coach de business, probabil lucrul cel mai important este să rezonezi cu el sis a aveti valori comune. Cel care te va călăuzi către succes trebuie să fie o persoană care te poate înțelege, care poate vorbi aceeași limbă cu tine, care are experiență în aria de business pe care dorești să lucrezi sau – de ce nu – care a trecut la rândul său prin ce treci tu.

Sunt coachi ci traineri care au experienta si alti care nu au sau au mai putina, ideal ar fi ca omult cu care lucrezi sa aiba o oarecare experienta in business sau domeniul tau de activitate, ina nu e obligatoriu ca el sa aiba experienta neaparat in ceea ce faci tu ci sa te intelega ceea ce faci si sa-ti aduca directia de care tu ai nevoie.

Cine are nevoie de coaching?

Exista conceptia gresita ca la coaching nu ajung decat ratatii, oamenii cu tulburari de comportament, care habar nu au ce sa faca cu viata lor.

Ce nevoie am eu de unul – pe care sa-l mai si platesc! – ca sa fac ce trebuie sa fac? Adica, cum, eu nu ma pot descurca si singur?! Auzi deseori vocea aceasta in cap?

Principala dimensiune a coachingului este curiozitatea, nevoia de a descoperi drumuri noi (care sa le inlocuiasca pe cele vechi), din acest motiv putem face o paralela intre coaching si dorinta de cunoastere.

Lasand la o parte ca in coaching exact asta urmarim (sa ajutam clientul sa se descurce singur), din perspectiva prezentata mai sus ajungem sa punem sub semnul intrebarii curiozitatea insasi.

Ce nevoie mai avem sa cautam noi modalitati de a produce energie electrica, nu stim deja unele? Pastrand registrul ca doar oamenii cu probleme au nevoie de coaching, ar insemna ca o tara, o companie, cu cat este mai avansata tehnologic, cu atat ar trebui sa investeasca mai putin cercetare. Hm, parca lucrurile stau exact pe dos in lumea reala, nu-i asa?

Ei, bine, aici se face diferenta. Normal ca stim ce trebuie facut cu viata noastra, normal ca stim sa ardem petrol pentru a obtine curent, dar, in acelasi timp, simtim ca putem imbunatati ce avem deja. Ramane doar sa ne intrebam cum trebuie procedat.

… chiar asa, cum putem imbunatati ce avem deja? O intrebare specifica de coaching cu o putere fenomenala datorita efectelor imediate pe care le poate genera. Vei vedea imediat.

Te provoc la un exercitiu de cateva secunde. Ridica ochii din ecran, (inchide-i sau lasa-ti capul pe spate) si pune-ti o intrebare simpla:

Care aspect al vietii tale cotidiene, daca s-ar imbunatati cu putin, ar produce cele mai vizibile efecte?

Nu trisa, ca te vad! Alege sa petreci impreuna cu tine insuti cateva clipe.

Vei ramane uimit(a) de perspectivele ce pot aparea. Pune-ti intrebarea de mai sus ca si cum ai vrea sa afli, pe bune, raspunsul. Nu lua in calcul schimbari dramatice, cum ar fi sa castigi la Loto sau sa primesti ca mostenire o insula in Pacific.

Concentreaza-te asupra vietii de zi cu zi. Ce ar fi daca ai putea sa petreci o ora in plus in fiecare zi cu familia? Ce ai face daca ai castiga in fiecare luna in plus cu o suta de euro? Daca ar fi sa te intelegi mai bine cu un singur om din anturajul sau familia ta, cine ar fi el sau ea?

Nu iti face griji pentru mine, stiu sa astept ;).

Gata? Acum vine intrebarea de 1,000 de puncte (si o bila, frumos colorata).

Ce te opreste sa faci aceasta mica imbunatatire?

Serios, ce te opreste sa o faci? Din nou, cauta raspunsul ca si cum ai dori sa il gasesti. Ai toate motivele din lume sa o faci. Apoi, pune-ti o intrebare simpla:

Care ar fi cel mai mic pas care te-ar indrepta in directia potrivita pentru a realiza aceasta mica imbunatatire?

Ai gasit in timpul acestui exercitiu ceva, un mic prim pas, care ar putea sa te apropie de o viata mai buna?

Daca da, profita de efortul depus si nu lasa momentul de gratie sa se piarda. Transforma fara intarziere „as putea sa fac” in „am facut”, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Pentru ca nu exista moment mai bun decat momentul prezent pentru a porni spre o viata mai buna, nu-i asa?

Sper sa-ti intalnesti coach-ul potrivit tie si afacerii tale.


Daca ti-a placut, te rog sa dai SHARE la acest articol astfel incat sa inspiram cat mai multi oameni! La multe reusite, Sebastian Bala

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *